Шампионът в редовния сезон на Националната хокейна лига Тампа Бей

...
Шампионът в редовния сезон на Националната хокейна лига Тампа Бей
Коментари Харесай

Шампионът от редовния сезон в НХЛ Тампа Бей е пред отпадане още в първия кръг на плейофите

Шампионът в постоянния сезон на Националната хокейна лига Тампа Бей Лайтнинг е пред сензационно отпадане още в първия кръг на плейофите, откакто позволи второ следващо домакинско проваляне от Кълъмбъс Блу Джакетс. " Светкавиците " отстъпиха с 1:5 и към този момент изостават с 0:2 победи в серията и се нуждаят от 4 триумфа в идващите си 5 срещи, в случай че не желаят да се разделят с фантазията си купа " Стенли " прибързано. Кам Аткинсън и Зак Веренски дадоха стабилен задатък от два гола на Кълъмбъс до 12-ата минута на мача, а във втората третина Мат Дюшен повиши на 3:0 в интерес на " сините якета ". Михаил Сергачев върна едно попадение за Тампа тъкмо 5 минути след началото на последна третина, само че нови попадения на Райли Неш и Артьоми Панарин оформиха успеха на Кълъмбъс.

Преднина от 2:0 в серията взе и отборът на Ню Йорк Айлендърс, който завоюва вкъщи с 3:1 над Питсбърг Пингуинс. Двата отбора си размениха по един бърз гол в средата на втората част посредством Ерик Гудбрансон за " пингвините " и Антони Бьовилие за " островитяните ". В третата третина обаче натискът на домакините даде резултат и те стигнаха до два решителни гола посредством Джордан Ебърле и Джош Бейли. С триумфа нюйоркчани удържаха домакинското си преимущество в серията, която се придвижва в Питсбърг за мачове номер 3 и 4.

На Запад Сейнт Луис Блус е все по-близо до присъединяване във втория кръг на плейофите след победа с 4:3 над Уинипег като посетител. По този метод " сините " дръпнаха с 2:0 победи в серията. Оскар Сундквист осъществя за гостите в шестата минута на срещата, само че след още 7 минути игра Блейк Уилър изравни. Домакините от Уинипег поведоха в резултата посредством Патрик Лайне при започване на втория интервал, само че равенството бързо бе възобновено от Пат Маруун. Точно на границата на 30-ата минута от началото на срещата Сундквист още веднъж изведе Сейнт Луис напред в резултата, само че Марк Шайфеле изравни за 3:3 до почивката. В последнат част гостите стигнаха до гол посредством Райън О'Райли, който се оказа и съдбоносен за изхода на срещата.

Финалистът в НХЛ за предишния сезон Лас Вегас Голдън Найтс изравни на 1:1 победи серията със Сан Хосе Шаркс след победа с 5:3 като посетител. Особено впечатляваща бе първата третина на дуела, в която " златните рицари " поведоха с 3:0 след единствено 6:11 минути игра след голове на Коди Ейкин, Колин Милър и Макс Пачорети, само че Сан Хосе съумя да изравни до края и посредством Логан Кутурие, Томаш Хертл и ветерана Джо Торнтън. Гол при числено предимство на Марк Стоун даде задатък на Лас Вегас от 4:3 във втората третина, а в заключителните 20 минути " рицарите " стигнаха и до пето попадение, чийто създател стана Уилям Карлсон. Следващият трети мач от серията е в неделя, а с успеха си като посетител Лас Вегас " открадна " домакинското преимущество в серията на Сан Хосе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР