Шампионът в миналогодишното издание на рали Дакар Карлос Сайнц (MINI)

...
Шампионът в миналогодишното издание на рали Дакар Карлос Сайнц (MINI)
Коментари Харесай

Карлос Сайнц спечели първия етап в Дакар при автомобилите

Шампионът в миналогодишното издание на рали Дакар Карлос Сайнц (MINI) даде най-хубаво време в първия истински стадий от тазгодишното издание на маратонското премеждие.

Испанецът даде време от 3:05:56 в днешното 277 километрово тестване, като по този метод приключи на 25 секунди пред своя съотборник Стефан Петерханзел, до момента в който тройката запълни чехът Мартин Прокоп (FORD), който приключи на 3:18 зад спечелилия. Победителят от вчерашния увод, който дефинира стартовия ред за днешното тестване Насер ал-Атия (Toyota) се класира десети през днешния ден, с закъснение от 12:34 от спечелилия. Деветкратният международен рали първенец Себастиен Льоб (BRX), за който това е общо пето присъединяване в Дакар остане 22-ри с пасив от 24:14 по отношение на Сайнц.

В генералното класиране Сайнц поведе с преднина от единствено 8 секунди по отношение на Петерханзел, а трети още веднъж е Прокоп, чието закъснение е 2:59. В утрешния ден ще се организира втория стадий, който ще е с обща дължина от 685 километра, 457 от които ще са за време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР