Шампионът в категория "перо" на UFC Макс Халоуей ще проведе

...
Шампионът в категория "перо" на UFC Макс Халоуей ще проведе
Коментари Харесай

Халоуей - Ортега е гвоздеят на UFC 231

Шампионът в категория "перо " на UFC Макс Халоуей ще организира отбрана на пояса си против Брайън Ортега в главното събитие от единственото pay-per-view представление на територията на Канада от най-популярната ММА верига.

Това ще се случи на 9 декември (българско време) на дълго чаканото издание UFC 231 в зала “Скотиабанк” в Торонто. Малко след тази вест от UFC оповестиха публично и главното събитие за UFC 230 на 4 ноември - Даниел Кормие ще пази купата си в тежка категория против нокаутьора Дерик Люис.

What a FW title fight! #UFC231 on-sale this week! pic.twitter.com/8DuDbZlTgQ
— UFC Canada (@UFC_CA) October 9, 2018
Както е известно, Халоуей и Ортега трябваше да излязат на осмоъгълника един против различен на UFC 226, само че здравословни проблеми на първенеца попречиха на борбата да се организира в обичайна годишна Международна бойна седмица на UFC.

Откакто загуби от Конър Макгрегър през 2013 година, Халоуей записа дванадесет следващи победи и ще се опита да отбрани купата си против Ортега, който пък има статистика от 14 победи и 1 тъждество, а през март завоюва против някогашния първенец в лека категория Франки Едгар.

Still to come this year in UFC:

Dustin Poirier vs Nate Diaz
Luke Rockhold vs Chris Weidman II
Derek Brunson vs Israel Adesanya
Donald Cerrone vs Mike Perry
Francis Ngannou vs Curtis Blaydes II
Cris Cyborg vs Amanda Nunes
Max Holloway vs Brian Ortega

pic.twitter.com/2MTWGnuM0c
— Coral (@Coral) October 8, 2018
За трета поредна година Халоуей ще се бие за купа при започване на декември месец, като през 2016-а точно в Торонто в същата зала той завоюва овакантената купа в категория "перо " против Антони Петис.

Към бойната карта към този момент са добавени още две борби - номер 5 в ранглистата в лека-тежка категория Джими Манува ще се изправи против Тиаго Сантос, който предишният месец в Бразилия победи Андерс и направи дебюта си в дивизията. В междинна категория пък роденият в Торонто Елиас Теодору и гореспоменатия Андерс ще премерят сили.

Holloway talks UFC 229 brawl, his health, fight against Ortega in Toronto with @Kara_Wagland: https://t.co/8GExlIoubY pic.twitter.com/lLk0sm2mXP
— TSN (@TSN_Sports) October 9, 2018
При дамите също ще има трогателен конфликт, защото лидерката в ранглистата в категория "муха " Валентина Шевченко ще се бие с някогашната шампионка Йоана Йеджейчик за овакантената купа в дивизията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР