Шампионът Слован (Братислава) допусна тежка загуба с 2:5 в гостуването

...
Шампионът Слован (Братислава) допусна тежка загуба с 2:5 в гостуването
Коментари Харесай

Слован с катастрофална първа загуба за сезона

Шампионът Слован (Братислава) позволи тежка загуба с 2:5 в гостуването си на Дунайска Стреда от 7-ия кръг на шампионата на Словакия. Цял мач за гостите записа българският национал Васил Божиков, само че и той не бе на познатото равнище в този мач. Това бе първо проваляне за столичани от началото на сезона във Фортуна лига.

Слован пръв откри резултата с гол на Андраж Шпорар от дузпа в 18-ата минута, само че в 35-ата минута гостите останаха в понижен състав, откакто Де Кампс извърши нарушаване за дузпа и получи много противоречив червен картон. Дейвис осъществя от бялата точка за 1:1.

Домакините се възползваха и в края на полувремето излязоха напред в резултата с гол на Вида, а при започване на втората част направиха 3:1 посредством Рамирес в 52-ата минута.

Две минути по-късно Слован върна интригата с попадение на Абена за 3:2.

В края силите на гостите свършиха и играчите на Дунайска Стреда съумяха да вкарат нови два гола посредством Фабри в 68-ата и Рамирес в 75-ата и да подпечатат триумфа си за крайното 5:2.

Така Дунайска Стреда събра актив от 13 точки и се изкачи на 3-ото място в класирането. Слован пък към този момент е на 2-ото място с 16 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР