Шампионът Реал Мадрид разби с 3:0 като гост Кадис в

...
Шампионът Реал Мадрид разби с 3:0 като гост Кадис в
Коментари Харесай

Реал Мадрид разби Кадис, Бензема с два гола и асистенция

Шампионът Реал Мадрид разруши с 3:0 като посетител Кадис в мач от 31-ия кръг на Ла Лига на стадион " Рамон де Каранса " в града от Андалусия. Карим Бензема бе прецизен от дузпа в 30-ата минута, в 33-ата минута Алваро Одриосола осъществя второто попадение, а в 40-ата Бензема още веднъж порази вратата на домакините. Французинът се отличи и с асистенция, а " лос бланкос ", които направиха 0:0 с Хетафе преди няколко дни, към този момент са с равни точки с водача в класирането Атлетико Мадрид. Двата отбора имат по 70 точки, само че в четвъртък " дюшекчиите " одобряват Уеска с вярата още веднъж да са на първото място след края на кръга. " Белите " изгубиха вкъщи с 0:1 от Кадис на " Алфредо Ди Стефано " в първата половина от сезона, само че довечера си отмъстиха, като се разправиха с съперника си в границите на десетина минути в края на първото полувреме.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид разруши Кадис, Бензема с два гола и асистенция
В 12-ата минута ветеранът в състава на Кадис Алваро Негредо опитва удар към вратата на Реал Мадрид, само че Тибо Куртоа се намеси устойчиво. В 22-ата минута пък се получи комична обстановка пред вратата на Кадис. Стражът на домакините Херемиас Ледесма изрита топката в гърба на застания пред него Рафаел Варан, а кълбото мина настрана от вратата, само че покрай нея. Варан получи жълт картон от рефера Антонио Матеу Лаос за това си деяние.

В първия половин час на мача не се случи съвсем нищо по-интересно, само че в 30-ата минута " белите " излязоха напред в резултата. Карим Бензема бе прецизен от дузпа, която бе отсъдена за нарушаване на Исаак Карселен, който настъпи намиращия се пред него в наказателното поле на " пиратите " Винисиус. Ледесма позна посоката на удара на Бензема, само че осъществяването на французина бе доста качествено и топката попадна във вратата.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид разруши Кадис, Бензема с два гола и асистенция
Така, откакто в 25 следващи мача " белите " не бяха получавали право да изпълнят дузпа в Ла Лига (за последно го сториха против Барселона през октомври 2020), довечера на тази дълга серия най-накрая бе комплициран край.

Три минути след гола на Бензема Реал Мадрид осъществя второ попадение, с което се приближи още повече до успеха. Бензема получи топката отляво на вратата, сподели техника и с отлично центриране качи топката на главата на Алваро Одриосола, а той с акуратен удар я насочи до гредата и Ледесма не съумя да избави - 0:2.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид разруши Кадис, Бензема с два гола и асистенция
В 38-ата минута резултатът умерено можеше да стане 0:3, само че Каземиро направи сериозен пропуск на метри пред вратата на Кадис, като стреля над напречната греда.

Две минути по-късно резултатът фактически стана 0:3. След неубедителни дейности на домакините в защита Каземиро центрира хубаво към оставения самичък пред вратата на Ледесма Бензема и 33-годишният френски нападател не пропусна да означи втория си гол в мача и общо 21-и в Ла Лига този сезон.

На почивката наставникът на Кадис Алваро Сервера направи четворна промяна, а през втората част темпото много спадна и мадридчани заиграха много по-пестеливо, откакто на процедура към този момент си бяха обезпечили успеха. Все отново в 58-ата минута домакините имаха прелестна опция за 1:3, само че една от запасите Антони Лосано стреля неопределено от напълно близка отдалеченост с глава.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид разруши Кадис, Бензема с два гола и асистенция
В 76-ата минута една от запасите на Реал Мадрид Мариано Диас сътвори един от най-големите пропуски от началото на годината в Ла Лига. Въпреки че в тази обстановка бе отсъдена и засада, Мариано изскочи самичък против Ледесма, преодоля го, само че леко под ъгъл стреля в навън вместо да изпрати топката в опразнената врата.

Десетина минути по-късно Родриго накара Зидан да се хване за главата, откакто бразилецът пропусна да направи резултата 0:4 с неакуратен удар, само че този миг не беше съпоставим с ситуацията на Мариано. В добавеното време Куртоа, който нямаше доста работа в сряда вечерта, избави удар на футболист на Кадис и незабавно по-късно прозвуча последният съдийски сигнал на Матеу Лаос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР