Шампионът при конструкторите в Световния рали шампионат (WRC) за сезон

...
Шампионът при конструкторите в Световния рали шампионат (WRC) за сезон
Коментари Харесай

Toyota планира да пусне автомобил с WRC2 спецификации

Шампионът при конструкторите в Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2018 Toyota възнамерява да сътвори заводска кола за по-ниския клас WRC2, разгласи шефът на тима Томи Макинен. Японският конструктор е единственият от четирите в рали шампионата, който няма своя R5 версия. Citroen, Ford и Hyundai са показани и в двата класа на рали шампионата.

Закъснението на Toyota е обвързвано с неналичието на подобаващ 1600cc мотор. Според източници на Autosport Yaris R5 ще бъде налична през 2021 година.

" В момента вършим изследване и имаме желание да създадем R5 модел. Ще бъде забавен план и се веселя, че повече коли на Toyota ще се състезават по света. Знаем от ФИА, че в тази категория на шампионата няма да има промени ", заключи Макинен.
Reigning #WRC manufacturers' champion Toyota plans to build an R5-specification car for WRC2 classhttps://t.co/JMt0DbenKk
— Autosport (@autosport) April 17, 2019
След новите регулации от 2016 година Skoda тотално господства във WRC2. През 2019 година категорията е разграничена на " про " участници със фабричен R5 коли и на частни участници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР