Шампионът през 2017 година Григор Димитров отпадна във втория кръг

...
Шампионът през 2017 година Григор Димитров отпадна във втория кръг
Коментари Харесай

Беларусин смачка Гришо в София оупън

Шампионът през 2017 година Григор Димитров отпадна във втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597 900 евро. Поставеният под №3 българин претърпя проваляне от Иля Ивашка (Блрс, №71) с 3:6, 6:7 (3) след 111 минути игра пред към 5 хиляди фенове в зала " Арена Армеец ".

В първия си мач от малко повече от месец след отпадането във втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати хасковлията позволи пробив още в първия гейм. Той получи късмет да го върне незабавно, само че не се възползва, а по-късно Ивашка осъществя нов брейк, с цел да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 създаде още две благоприятни условия за пробив, само че още веднъж не съумя да осъществя нито една от тях. В следствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при личен сервис.

Краят на сета беше изключително трагичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири благоприятни условия за пробив, а по-късно трябваше да избави два следващи мачбола на Ивашка и от закъснение от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек.  В него 71-ият в международната класация Ивашка взе ранно преимущество от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров позволи неточност от форхенд и по този начин загуби първия си мач на родна земя в Тура на АТП след пет години и половина, когато за последно взе участие в конкуренцията в София.

" Труден мач, доста съм благополучен, че завоювах. Много е мъчно да се играе против Григор, изключително тук. Зрителите го подкрепяха, беше тежко, имаше напрежение, само че съумях. Приятно е да се играе в такава атмосфера, уповавам се в идващия мач да имам повече поддръжка от трибуните ", сподели Ивашка на корта след мача.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР