Шампионът през 2013 година Григор Димитров беше елиминиран в първия

...
Шампионът през 2013 година Григор Димитров беше елиминиран в първия
Коментари Харесай

Гришо с драматична загуба в Стокхолм, чех изхвърли българина в първия кръг

Шампионът през 2013 година Григор Димитров беше отстранен в първия кръг на шампионата на твърда настилка в зала в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 648130 евро.

Поставеният под номер 6 българин Иржи Лехечка (Чехия) с 4:6, 6:1, 6:7(5) след 2:24 часа игра под погледа на някогашния си ментор Дани Валверду.

Димитров, който е троент финалист н конкуренцията през 2013, 2014 и 2017 година, загуби първия сет, откакто позволи единствен брейк в деветия гейм.

31-годишният хасковлия, 32-и в класацията на АТП, стигна до първите си благоприятни условия за пробив едвам при започване на втората част и се възползва от четвъртата от тях, след което осъществя и още един брейк, с цел да дръпне с 5:0 по пътя си към изравняването на резултата.
 Григор Димитров изпадна от топ 30
Григор Димитров изпадна от топ 30

Падна с осем позиции

20-годишният чех, 77-и в света сега, започва чудесно третия сет и дръпна с 4:1, само че Димитров съумя да изравни за 4:4, след което се стигна до тайбрек. В него хасковлията поведе с 5:2 точки, само че загуби идващите пет разигравания и отпадна на старта за четвърти път от последните си пет участия в шампионати.

Любопитното е, че Лехечка в края на септември загуби от третата ракета на България Александър Лазаров на шампионата в София с 5:7, 3:6, само че този път излезе победител.

Валверду наблюдава мача от трибуните. Венецуелският експерт ще оказва помощ на Григор Димитров в шампионатите до края на сезона. Българинът сега е без персонален треньор, откакто се раздели с Данте Ботини през септември.

Димитров и Валверду работеха дружно съвсем три години в интервала юли 2016 - май 2019 година, като под негово управление хасковлията завоюва най-значимите трофеи в кариерата си - на конкуренцията от сериите " Мастърс " в Синсинати и на Финалния шампионат на АТП в Лондон през 2017 година, след което се изкачи и до третото място в международната класация.

До края на акцията българинът е декларирал присъединяване още на конкуренцията във Виена и на Мастърса в Париж в идващите две седмици.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР