Шампионът по плуване Цанко Цанков, който се окичи с два

...
Шампионът по плуване Цанко Цанков, който се окичи с два
Коментари Харесай

След победата в Талин: Цанко Цанков се завърна триумфално на родна земя

Шампионът по плуване Цанко Цанков, който се окичи с два златни медала и един бронз от международното състезание по Зимно плуване в Талин, Естония, се завърна триумфално на родна земя. В студените води на Балтийско море бургазлията завоюва успеха във възрастова група 30-39 години, която е най-масовата, в дисциплините 200 и 450 метра свободен жанр, а на 25 м. бътерфлай се класира трети. В международното състезание в Естония участваха над 970 плувци от 41 страни.

Днес Цанко Цанков се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов и изрази своята признателност към локалната власт и за поддръжката в мечтатата му - да взе участие във всички 7 най-трудни плувни маратона в открити води. Той към този момент плува в Гибралтар и Каталина, Съединени американски щати. Тази година му предстоят още две участия от веригата Oceans Seven. На 26 март той отпътува на първо време за Сидни, Австралия, по покана на българската общественост там. След това ще се насочи към Уелингтън, столицата на Нова Зеландия. Там, някъде сред 1 и 10 април, ще се организира плуване с доста висока компликация, в доста студена вода. Разстоянието е 26 километра по права линия. Изминавано е за 6, само че и за 12 часа, според от сезонните и дневни условия.

През октомври 2024 година пък Цанко възнамерява присъединяване в преплуване на Канала Молокай, друго съревнование от веригата Oceans Seven. Той се намира сред западния бряг на остров Молокай и източното крайбрежие на О’аху на Хаваите. За него споделят следното: 42 км. през дълбока вода (701 м.), при извънредно мощни течения в средата на Тихия океан и неговия нападателен морски живот.

Кметът приканва бургаската общественост в Нова Зеландия и Австралия да поддържа Цанко при идното му присъединяване в плувния маратон на Уелингтън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР