Шампионът Пари Сен Жермен допусна шокиращо поражение с 1:2 като

...
Шампионът Пари Сен Жермен допусна шокиращо поражение с 1:2 като
Коментари Харесай

"Канарчетата" изкълваха ПСЖ насред "Парк де Пренс"

Шампионът " Пари Сен Жермен " позволи шокиращо проваляне с 1:2 като хазаин на " Нант " в финален мач от 29-ия кръг на френската Лига 1. Тимът на Маурисио Почетино водеше с 1:0, само че разреши поврат през втората част и седма загуба в шампионата през този сезон.

За " канарчетата ", които водят борба за мястото си в елита, триумфът е първи на " Парк де Пренс " от 8 декември 2002 година насам, когато се постановиха с 3:2 в 1/16-финалите за Купата на страната. Победната серия за парижани вкъщи против " Нант " включва 15 дуела във всички шампионати.

Снимка: Getty Images

Тази вечер ПСЖ доминираше и откри резултата в 42' посредством Юлиан Дракслер. След почивката обаче столичани се отпуснаха, подцениха " Нант " и заплатиха скъпо за това.

В 59' груба неточност на Килиан Мбапе разреши на Рандал Коло да изравни, а в 71' голмайсторът откри чудесно Моузес Саймън и той осъществя невъзмутимо за крайното 2:1 в интерес на гостите.

Така ПСЖ остава на второ място с актив от 60 точки, колкото има и третият " Олимпик " Лион. Двата гранда са на 3 зад водача " Лил ". " Нант " се изкачи до 18-ото място с 27 точки.

В идващия кръг ПСЖ гостува точно на в Лион, до момента в който " Нант " е хазаин на един от директните си съперници - " Лориен ".

Снимка: Getty Images

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР