Шампионът от US Open за 2020 година Доминик Тийм се

...
Шампионът от US Open за 2020 година Доминик Тийм се
Коментари Харесай

Доминик Тийм Острани Адриан Андреев от турнира в Рен

Шампионът от US Open за 2020 година Доминик Тийм се оказа непреодолимо затруднение за българския гений Адриан Андреев на четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка в зала в Рен (Франция) от сериите " Чалънджър ".

Андреев направи много добър мач, изключително в първата му половина, само че в последна сметка отстъпи пред австриеца с 6:3, 3:6, 2:6 след тъкмо два часа игра.  

В първия сет 21-годишният Андреев осъществя единствения пробив в четвъртия гейм, което му бе задоволително да поведе след 6:3. Много по-драматична обаче се оказа втората част на мача. В нея Тийм поведе с 3:0, само че Андреев върна пробива и съкрати изоставането си до единствено гейм при 3:4 и собствен сервис. Последва обаче нов пробив за някогашния номер 3 в международната класация, което му разреши да изравни сетовете след 3:6.

В третия сет класата на Тийм си пролича най-ясно и четирикратният участник във финали в шампионати от Големия шлем затвори мача с пет следващи гейма на сметката си.

На полуфиналите по-късно през днешния ден Тийм, който сега е номер 216 в света, ще играе с лидера в схемата и представител на домакините Юго Гастон.

Наградният фонд на шампионата в Рен е 68 хиляди евро, като за достигането си до четвъртфиналите Андреев печели 18 точки за международната класация и 1 850 евро.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР