Шампионът от US Open Стан Вавринка ще пропусне предстоящите два

...
Шампионът от US Open Стан Вавринка ще пропусне предстоящите два
Коментари Харесай

Вавринка пропуска мастърсите в Монреал и Синсинати заради контузия

Шампионът от US Open Стан Вавринка ще пропусне идните два шампионата от сериите " Мастърс " - в Монреал (7-13 aвгуст) и Синсинати (14-20 август). Швейцарският тенисист има травма в коляното и няма да успее да се възвърне в точния момент.

" След дълго обсъждане и доста съвещания с моите доктори и екипа ми взех решение да пропусна шампионатите в Канада и Синсинати от съображения за здравето ми ", разгласи Вавринка в формалния си уебсайт. Той съобщи, че е направил всичко по силите си, с цел да бъде подготвен за присъединяване в двете съревнования.

" Това решение е голямо отчаяние за почитателите ми и за мен самия. Трябва обаче да бъде 100% сигурен, че травмата е отшумяла, преди да се завърне в игра. Аз и екипът ми вършим всичко допустимо, с цел да се възстановя бързо ", добави международният номер 4.

Вавринка беше малтретиран от контузията в лявото коляно през целия сезон на тревни кортове.

 Вавринка пропуща мастърсите в Монреал и Синсинати поради травма
© Associated Press

След мощното показване на клей и изключително на " Ролан Гарос ", където играе край, 32-годишният швейцарец отпадна още в първия кръг в " Куинс " и " Уимбълдън ".

Носителят на три трофеи от Големия шлем се надява да се възвърне изцяло за започващия на 28 август US Open, където ще пази трофея от 2016 година

Вавринка заема четвъртото място в годишната класация, която дефинира осемте участници във финалите на АТП. Той има актив от 3150 точки и задатък от 1435 точки пред първия под чертата - Григор Димитров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР