Шампионът от US Open през 2009 година Хуан Мартин дел

...
Шампионът от US Open през 2009 година Хуан Мартин дел
Коментари Харесай

Дел Потро спря победната серия на Иснър

Шампионът от US Open през 2009 година Хуан Мартин дел Потро се нуждаеше от тъкмо два пробива, с цел да приключи победната серия на Джон Иснър и да го отстрани в първи кръг на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Монреал със 7:5, 7:5.

Аржентинецът е финалист от 2009 година в канадския град, където се организира първото огромно събитие, подгряващо Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк. Дел Потро проби и в двата сета при 5:5, като 24-те аса на Иснър (14-и поставен) се оказаха незадоволителни и серията му от осем победи (две трофеи в Нюпорт и Атланта) след “Уимбълдън” секна. Той по този начин и не съумя да се добере до опция за пробив и в същото време се срина при два от седемте брейк-бола, които разреши в мача с Дел Потро. Аржентинецът записа 16-ата си победа през годината и ще се изправи във втори кръг против представителя на домакините Денис Шаповалов или Родриго Дутра Силва.

Питър Полански ще срещне ставащия на 36 години през днешния ден Роджър Федерер във втори кръг, откакто съкруши Вашек Поспишил със 7:5, 6:2, като обърна от 2:5 в първия сет. Това е повтаряне на конфликта от преди три години, когато Маестрото завоюва против канадеца в Монреал с 6:2, 6:0.

Давид Ферер пък преодоля Кайл Едмънд с 6:7(5), 6:4, 6:3 и ще спори за място в трети кръг с 15-ия подложен Джак Сок, стига американецът първо да отстрани квалификанта от Франция Пиер-Юг Ербер.
Третият подложен Доминик Тийм ще играе във втори кръг против аржентинеца Диего Шварцман, който подчини Райли Опелка с 6:3, 6:7(2), 6:4.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР