Шампионът от US Open не може да гледа тенис заради спора на Дисни с кабелната компания на неговия хотел

...
Шампионът по тенис Даниил Медведев се състезава на US Open,
Коментари Харесай

Шампионът по тенис Даниил Медведев се състезава на US Open, но има проблем: той не може да гледа нито един от мачовете на своя телевизор.

Играч номер 3 и победител в US Open 2021 се оплака на пресконференция след мача в понеделник, че продължаващият спор между Spectrum и The Walt Disney Company го е принудил да търси алтернативен начин да гледа тенис, тъй като хотелът му не по-дълго носи ESPN.

„Вече не мога да го гледам по телевизията“, каза Медведев за тенис турнира. „Не знам дали е законно или незаконно, но трябва да намеря начин, защото не мога да го гледам по телевизията. Имам интернет, вероятно това, както го наричате, пиратски сайтове, така че гледам тенис там... Нямам друг избор.

Миналата седмица канали, притежавани от Disney като ESPN, бяха изтеглени от 15 милиона абонати на кабелна телевизия Spectrum в най-гледаното време, което разгневи феновете, които се опитват да гледат тенис и колежански футбол. Компанията-майка на Spectrum Charter каза, че Disney „е настоявала за традиционна дългосрочна сделка с по-високи ставки и ограничена гъвкавост на опаковките“ и че Disney е отхвърлила предложението си за подновяване.

Кабелният доставчик твърди, че предложението на медийния конгломерат би довело до значително увеличение на разходите за абонатите, които също ще бъдат натоварени с канали, които може да не искат да гледат. Този вид споразумение между собствениците на канали и кабелните доставчици е норма от десетилетия, но възходът на стрийминг модела доведе до нов натиск и за двамата.

Снимка от: STRF/STAR MAX/IPx 2021 6/28/21 Камион Spectrum е видян в Ню Йорк. Снимка от: STRF/STAR MAX/IPx 2021 6/28/21 Камион Spectrum е видян в Ню Йорк. STRF/STAR MAX/IPx/AP

Disney каза в изявление, че „има успешни сделки с доставчици на платена телевизия от всякакъв вид и размер в цялата страна, а тарифите и условията, които търсим в това подновяване, се ръководят от пазара. Ангажираме се да постигнем взаимно съгласувано решение с Charter и ги призоваваме да работят с нас, за да сведат до минимум смущенията за своите клиенти.“

В понеделник Disney стартира маркетингова кампания, в която се казва, че този уикенд е бил „разочароващ за милиони кабелни абонати на Spectrum“ и примамва хората да се регистрират за неговия пакет „Hulu + Live TV“, който им дава достъп до кабелните канали на Disney и ESPN+ , където много мачове се предават на живо.

По ирония на съдбата, NY1 – местен новинарски канал, достъпен на Spectrum – излъчи сутрешното си шоу от US Open във вторник. Неговите водещи обаче не признаха спора за превоза, нито споменаха иронията, че абонатите на Spectrum не могат да гледат тенис на собствената си кабелна услуга.

US Open, който се провежда в Куинс, Ню Йорк, продължава до неделя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР