Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер се завърна. 20-годишният

...
Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер се завърна. 20-годишният
Коментари Харесай

Яник Синер: Трофеят от Sofia Open е първото нещо, което виждам, влизайки в дома си

Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер се завърна. 20-годишният италианец е лидер на схемата за Sofia Open 2021 и ще се опита да стане първият, защитил трофея си на българска земя. Синер даде особено изявление за SofiaOpen.bg.
 Димитър Кузманов с първа победа на Sofia Open
Димитър Кузманов с първа победа на Sofia Open

Заслужен триумф

Яник, какъв брой особено място е за теб София? Колко специфичен е Sofia Open , където завоюва първата си купа от АТ P тура?

- Очевидно е, че одобрявам доста София и Sofia Open - с тях е обвързван един от най-хубавите ми мемоари. Много, но в действителност доста съм благополучен да се върна тук. Искрено се надявам, че ще бъде позволено и на избран брой почитатели да дойдат в залата, българската аудитория ме поддържаше горещо предходната година и доста бих желал отново да играя пред нея. Мястото, на което спечелиш първата си купа, постоянно си остава особено. За мен това се случи в София.

Какви бяха страстите, когато вдигаше трофея над надписа Sofia преди година?

- Страхотни страсти, неповторимо преживяване. Когато спечелиш, в началото не осъзнаваш какво тъкмо се е случило. Тогава отиваш да спиш. Когато се събудиш на другия ден, тогава осъзнаваш какво в действителност се е случило. Тази година е друга. Е, ще е хубаво още веднъж да бъда с трофея. Тук съм, с цел да опитам да защитя достижението си от предходната година. Но, както знаете, до този миг има дълъг път. Трябва да играя точка за точка. И да забележим какво ме чака.

През 2020 година пристигна в София като 44 в света. През 2021 година идваш като 14. Може би през 2022-а ще дойдеш най-малко като 4... Но обещаваш ли, че даже и като 1 в света би се прибирал към мястото, където завоюва първия си трофей?

- (Смее се.) Всъщност считам, че имам още много-много дълъг път, с цел да стигна до тези позиции. Изобщо не съм фокусиран върху тях. Но сигурно ще пристигам в София още доста пъти. Казах го и го мисля - София е особено място за мен. Любовта към мен тук е доста огромна. Сега ще се пробвам да играя най-хубавия си тенис, пък да забележим какво ме чака.

Къде е купата от Sofia Open 2020 - първата от досегашните ти три и първата от доста?

- В моя дом в Монако. Когато влизам в жилището, купата от Sofia Open е първото нещо, което виждам. Тя е там - от лявата страна. И е доста хубаво, когато се прибирам у дома, да виждам шампионски купи, отпред с първия АТР трофей в моята кариера.
 Звезден тим посланици на Sofia Open 2021
Звезден тим посланици на Sofia Open 2021

Те са част от лицата на България, сполучливи, обичани и известни спортисти, артисти, артисти, спортни публицисти и даже Мис България, само че на първо място фенове на тениса
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР