Шампионът от сезон 2009 във Формула 1 и сегашен пилот

...
Шампионът от сезон 2009 във Формула 1 и сегашен пилот
Коментари Харесай

Бътън ще пропусне кръговете на Себринг и Спа във WEC

Шампионът от сезон 2009 във Формула 1 и настоящ водач в Световните серии по устойчивост (WEC) от съветския частен тим SMP Racing Дженсън Бътън ще пропусне " 1000-те благи на Себринг " и " 6-те часа на Спа " през 2019-а.

Приоритет за британеца следващата година е отбраната на купата му в японския Super GT шампионат, а кръгове в двете автомобилни серии се препокриват, заради което Бътън трябваше да направи избор сред тях. Заради Super GT шампионата идната поява на Бътън в Световните серии по устойчивост ще бъде едвам в " 24-те часа на Льо Ман " през юни.

" Аз постоянно съм знаел, че няма да е елементарно да съчетавам присъединяване си в двата шампионата ", показа Бътън, който следващата година ще бъде и Ф1 коментатор за Sky Sports. " Подиумът ни в Шанхай бе необикновено достижение, както и напредъка на тима. Ще продължим да работим и да усъвършенстваме тима ".

Все още не е ясно кой ще размени Бътън в екипа на Витали Петров и Михаил Алешин. Опция е някогашният Ф1 водач на Уилямс Сергей Сироткин.
Put drivers together, they'll talk about driving...

Jenson, Pierre and Takuma catch up after a few laps around Motegi! #HRTD pic.twitter.com/o4KgNhAVKQ
— Honda Racing F1 (@HondaRacingF1) December 9, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР