Шампионът от Ролан Гарос Рафаел Надал смята, че е странно,

...
Шампионът от Ролан Гарос Рафаел Надал смята, че е странно,
Коментари Харесай

Надал: Странно е, че само "Уимбълдън" има свой критерий за подреждане на схемата

Шампионът от " Ролан Гарос " Рафаел Надал счита, че е необичайно, че " Уимбълдън " е единственият шампионат, който има собствен аршин за нареждане на схемата на участниците.

Заради особеностите на идния трети за сезона шампионат от Големия шлем испанецът се чака да е трети в схемата, макар че в международната класация е втори пред Роджър Федерер.

Според Надал това е безконечната тематика преди " Уимбълдън ". " Това е единственият шампионат през сезона, в който се прави това, което те считат. Има един аршин. Така или другояче - дали съм втори или трети, аз би трябвало покажа най-хубавото си равнище, с цел да се боря за това, към което се стремя. Ще приема да съм трети, в случай че по този начин виждат нещата, и ще се боря да печеля мачовете, които ми се паднат ", сподели испанецът в програмата " Вамос ".

" Единственото, което на мен не ми наподобява добре в тази история, е, че единствено " Уимбълдън " го прави. Ако го правеха всички, всичко щеше да е наред, само че да го прави единствено един шампионат... Не става въпрос единствено за мен, ставало е и с други тенисисти ", сподели Надал.

Фотогалерия: Краля на клея Надал и 12-ата му корона на "Ролан Гарос " >

Турнирите в календара на АТП разчитат на международната класация за установяване на схемата си, като единственото изключение е " Уимбълдън ". Там се вземат поради точките в ранглистата към 24 юни 2019, прибавят се извоюваните точки от шампионати на трева в последните 12 месеца преди тази дата, както и 75% от точките, извоювани на най-успешния шампионат на трева още 12 месеца обратно.

Според Надал по този метод уредниците на " Уимбълдън " " не почитат статута, който някои играчи са си заслужили в течение на сезона ".

Жребият за шампионата ще се тегли в петък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР