Шампионът от Откритото първенство на Великобритания Райън Дей разказва за

...
Шампионът от Откритото първенство на Великобритания Райън Дей разказва за
Коментари Харесай

Шампионът Дей: Мислех си, че краят на кариерата ми е близо

Шампионът от Откритото състезание на Англия Райън Дей споделя за невероятния поврат в кариерата си, който го върна в топ 16 на международната класация. 

С триумфа (от 6:7 до 10:7) на финала в неделя вечер (до след полунощ) над Марк Алън 42-годишният уелсец не просто завоюва четвъртата си ранкинг купа, само че заслужи най-големия трофей и надлежно най-големия си чек в професионалния път - 100 хиляди паунда.

“Жена ми беше запазила отмора в Ню Йорк преди началото на шампионата, тъй че стоте хиляди паунда идват в доста подобаващ миг ”, показа с усмивка Дей, който имаше щастието да отпразнува триумфа в компанията на брачната половинка си Линси и дъщерите им Франческа и Лорън.

“След полуфинала се притеснявах, че всичко ще бъде решено в интерес на Марк (Алън) още след първата сесия, тъй като играх ужасяващо. Наспах се добре обаче и съумях да се настроя вярно психически за дуела, тъй че играх доста по-добре ”, изясни уелсецът, който от към осем месеца работи с общоизвестния треньор и наставник Крис Хенри.

“През годините съм допускал някои в действителност ужасяващи загуби, играл съм доста зле в много мачове и бях почнал да се чудя дали краят е близо. Триумф като този обаче ми дава оптимизъм за най-малко още няколко години напред. Трябва да се възползвам оптимално от изкачването в международната класация ”, добави новият номер 16 в света.

Райън Дей към този момент не просто се завърна в елитната част на международната класация, само че и си заслужи място в идния влиятелен шампионат “Шампион на първенците ”, като има огромни шансове да играе и в “Мастърс ” за първи път от 2019-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР