Шампионът от Финалите на АТР 2018 Александър Зверев се класира

...
Шампионът от Финалите на АТР 2018 Александър Зверев се класира
Коментари Харесай

Зверев изстрада класирането си за втори кръг на “Ролан Гарос”

Шампионът от Финалите на АТР 2018 Александър Зверев се класира изстрадано за втория кръг на “Ролан Гарос”, откакто се нуждаеше от петсетова победа против Джон Милман, с цел да го отстрани - 7:6(4), 6:3, 2:6, 6:7(5), 6:3 за общо 4 часа и 11 минути игра.

Както се случва през цялата година досега, по този начин и в този момент германецът не можа да поддържа положително равнище в продължение на даже един сет, като непрекъснато трябваше да се оправя с нерви и неверни отигравания. Той направи цели 73 неточности против 57 печеливши удара, а противникът му сбърка 46 пъти и осъществя 25 уинъра. Въпреки броя на уинърите си, Зверев бе прекомерно въздържан в разиграванията и нормално стоеше на близо два метра зад главната линия.

What a way to start your #RG19...

Alex Zverev takes out a sprited John Millman 7-6(4) 6-3 2-6 6-7(5) 6-3 in a match lasting just over 4 hours.#RG19 pic.twitter.com/48VtoEIAl4
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 28, 2019
Зверев имаше преднина от два пробива в първия сет, само че не можа да го затвори чисто и позволи връщането им, като след това надви в тайбрека. Германецът се облагодетелства от по-колебливото показване на Милман във втория сет, като то му разреши относително по-лесно да завоюва втората част.

Дори в случай че водеше с два сета, Зверев не беше непрекъснат и редуваше неточности от форхенд и бекхенд, като Милман несъмнено държеше да се надиграва от задната страна на ракетата си по диагоналите с германеца. Повечкото неточности на Зверев в третия сет му попречиха да завоюва повече от два гейма, а в четвъртия Милман заигра доста по-изчистено и го завоюва с тайбрек.

Alexander Zverev is going to a fifth set...

He seems pretty happy about it #RG19 pic.twitter.com/9O6kSjtUId
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) May 28, 2019
В последна сметка един късен пробив в равностойния пети сет даде нужния задатък на Зверев и той съумя да завърши мача в своя изгода и да избегне унижението от поврат след 2:0 сета задатък. За германеца въобще не е оригиналност да играе петсетов дуел в първата седмица на шампионат от “Големия шлем”, като нормално не стига до втората половина на тези шампионати. Най-доброто му класиране е четвъртфинал точно на “Ролан Гарос” предходната година.

Следващият съперник на Зверев ще бъде квалификанта Микаел Имер, който завоюва с 6:0, 6:3, 7:6(5) против словенеца Блаз Рола, също минал квалификациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР