Шампионът от Australian Open Роджър Федерер призова за увеличение на

...
Шампионът от Australian Open Роджър Федерер призова за увеличение на
Коментари Харесай

Тенисистите са готови да се борят за повече пари, заяви Федерер

Шампионът от Australian Open Роджър Федерер прикани за нарастване на наградните фондове в шампионатите от Големия шлем в тениса. Според 36-годишния швейцарец играчите към този момент са " отегчени " от честото покачване на тематиката.

" Без подозрение те (организаторите) могат да заплащат повече ", сподели носителят на 19 трофеи от Големия шлем.

Федерер добави, че играчите би трябвало дружно да положат старания и да отстояват задачите си, в случай че желаят да се стигне до нарастване на наградните фондове. Според швейцареца смяната ще отнеме време.

" Отегчаващо е, че постоянно би трябвало да повдигаме въпроса. Ако погледнете приходите, разпределението на парите не е такова, каквото би трябвало да бъде. Имаме добра връзка с уредниците, само че тази история ще продължи постоянно ", сподели още Федерер.
SuperFed! #PhotoshopRFpic.twitter.com/AvZQeSXPhT
— ฿ris฿en (@Briz_Ben) 15 January 2018

Темата за нарастването на наградните фондове в шампионатите от Големия шлем беше повдигната от някогашния №1 в света Новак Джокович при започване на седмицата. Президентът на Съвета на играчите отхвърли да провежда протест на Australian Open поради пари.

Вицепрезидентът на организацията Кевин Андерсън удостовери, че тематиката за по-големи наградни фондове е разисквана на среща на играчите. Той изясни, че всичко се прави за играчите с по-нисък ранкинг да имат обезпечени по-добри условия.

" Не става въпрос, че топ тенисистите желаят да вземат повече пари за себе си, както се твърди. Те така и така имат доста положителни кариери и печелят много пари. Ако сега първите 100 живеят сносно, ние желаеме да подсигуряваме това за първите 150 или 200 в ранглистата, тъй като парите за тях в действителност не са задоволително ", сподели южноафриканецът.

Наградният фонд на провеждащия се сега Australian Open е 42.7 милиона щатски $. На " Уимбълдън " играчите получават общо 31.6 милиона паунда (44 млн. долара). US Open e шампионатът с максимален награден фонд от 50.4 милиона $, до момента в който този на " Ролан гарос " е 36 милиона евро (44.2 млн. долара).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (604)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР