Шампионът на Висшата лига с Лестър – Дани Дринкуотър, се

...
Шампионът на Висшата лига с Лестър – Дани Дринкуотър, се
Коментари Харесай

Шампион с Лестър прекрати кариерата си едва на 33

Шампионът на Висшата лига с Лестър – Дани Дринкуотър, се пенсионира на 33-годишна възраст. Решението на халфа идва, откакто „ прекомерно дълго беше в несигурност “ след освобождението му от Челси през юли 2022 година.

Дринкуотър заяви решението си пред „ High Performance Podcast: „ Просто желая да разглася своето отдръпване от професионалния футбол. Вероятно мина доста време, изключително през последната година, само че мисля, че би трябвало да го обявим публично в този момент. Не мислех, че ще ме тормози, само че да го кажа през 2022 година, беше срещу очакванията ми “.

„ Мисля, че бях в несигурност прекомерно дълго, или желаех да играя, само че не получавах опция да играя на равнище, на което се усещах скъп. Това е всичко, което знам, това е животът ми, откогато бях на шест или седем години, в никакъв случай нямаше да бъде елементарно нещо. Мисля, че методът, по който замря, несъмнено оказа помощ. Ако играех седмица след седмица и трябваше да спра заради травма или възраст, мисля, че щеше да е по-трудно “, сподели още Дринкуотър.

Халфът е младеж на Манчестър Юнайтед, като напуща „ Олд Трафорд “ през 2012 година, когато Лестър го купува против 750 хиляди паунда. В интервала си като футболист на „ алените дяволи “ Дринкуотър не изиграва нито един мач за първия тим, като е бил преотстъпван на Хъдърсфилд, Кардиф, Уотфорд и Барнзли.

През 2019 година Дринкуотър реализира трансфер на стойност 35 милиона паунда от Лестър в Челси, само че не съумя да се утвърди в състава на лондонския гранд. Следват интервали чартърен в Бърнли, Астън Вила, Касъмпаша и Рединг, а от 2022 година Дринкуотър не е играл в формален мач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР