Шампионът на Висшата лига Челси получи звучен шамар на старта

...
Шампионът на Висшата лига Челси получи звучен шамар на старта
Коментари Харесай

"Челси" започна защитата на титлата с драматична загуба у дома

Шампионът на Висшата лига " Челси " получи гласовит пестник на старта на новия сезон, губейки с 2:3 като хазаин на " Бърнли ". Сините изоставаха с 0:3 до почивката след най-слабите си 45 минути под управлението на Антонио Конте, в които нищо не вървеше.

След почивката първенците върнаха две попадения, без значение че бяха с девет индивида, а в края можеха даже да завоюват и една точка, само че пропуснаха няколко положения.

FULL-TIME Chelsea 2-3 Burnley

The visitors win an extraordinary match which sees the champions finish with 9 men#PLKickOff#CHEBURpic.twitter.com/WshGAsXdax
— Premier League (@premierleague) August 12, 2017

В идващия си мач против " Тотнъм " сините ще бъдат без капитана Гари Кейхил и Сеск Фабрегас, които бяха изгонените.

" Бърнли ", който през предишния сезон вкара общо 13 гола в 19-те си гостувания, този път заби три в дома на настоящия първенец. За похлупак " Челси " стана първия първенец на Висшата лига, който позволява три попадения в първия си мач за новия сезон.

Също по този начин за първи път в ерата Премиършип сините изоставаха с 0:3 на почивката на личния си стадион.

Мачът стартира кошмарно за първенците, като още в 14-ата минута капитанът Гари Кейхил беше изпъден за рисково влизане в краката на Стивън Дефур. Според някогашния топсъдия на Висшата лига и сегашен анализатор на BT Sport Марк Клатенбърг обаче централният бранител е трябвало да получи единствено жълт картон.

 Червеният картон на Кейхил беше противоречив, а анализаторът на BT Sport Марк Клатенбърг го назова неточност.
© Reuters

Червеният картон на Кейхил беше противоречив, а анализаторът на BT Sport Марк Клатенбърг го назова неточност.

Антонио Конте продължи да залага на схемата с трима бранители и след аления картон, като извади от терена младокът Бога и пусна Андреас Кристенсен.

Това обаче не даде резултат и 10 минути след изгонването на Кейхил " Бърнли " поведе. Десният бек Мат Лоутън центрира остро топката, а от сложна позиция Сам Воукс я насочи към вратата.

Стражът на " Челси " Куртоа обаче не се намеси по най-хубавия метод, а Давид Луиз се беше пласирал доста неприятно в обстановката, изпускайки Воукс.

До края на първата част на терена имаше единствено един тим и това за изненада на всички беше " Бърнли ". Гостите се усещаха доста удобно на " Стамфорд Бридж " и имаха повече от 60% притежение на топката.

В 39-ата минута Стивън Уорд удвои задатъка на " Бърнли ". Той изскочи на голова позиция след две красиви двойни подавания и преодоля Куртоа.

 Играчите на
© Reuters

Играчите на " Бърнли " се радват след трите гола в първите 45 минути на мача.

В самия завършек на първото полувреме резултатът набъбна на 0:3 с ново попадение на Сам Воукс. Таранът беше пропуснат за повторно от Давид Луиз и необезпокоявано засече с глава центриране на Дефур.

След почивката " Челси " излезе с друга настройка и взе самодейността. Сините започнаха да държат по-трайно топката и незабавно се настаниха пред вратата на противника си.

В 60-ата минута на терена се появи и новото попълнение Алваро Мората, който се нуждаеше единствено от осем минути, с цел да открие головата си сметка във Висшата лига. Испанският нападател понижи резултата след центриране на Вилиан.

 Мората се включи мощно от пейката, като вкара гол и асистира за попадението на Давид Луиз.
© Reuters

Мората се включи мощно от пейката, като вкара гол и асистира за попадението на Давид Луиз.

Това беше и седмия гол с глава на Мората от август 2016 година на клубно равнище, като за този интервал само италианецът Андреа Белоти има повече (10).

Няколко минути по-късно " Челси " можеше да изостава единствено с един гол, само че ново попадение беше анулирано. Кристенсен стреля, само че поради допиране на Мората на голлиняита голът беше анулиран.

Сините таман постановиха надзор над дуела, когато получиха нов сериозен удар, откакто и Сеск Фабрегас беше изпъден. Испанецът влезе доста жестоко в десния крайник на Джак Корк и получи пряк червен картон, оставяйки отбора си с девет души.

Това се трансформира в четвъртия червен картон за " Челси " в последните три публични мача. Във финала за ФА Къп през май против " Арсенал " Виктор Моузес беше изпъден, а преди седмица в конфликта с " артилеристите " за " Къмюнити шийлд " същата орис имаше Педро.

 Шампионите на Англия не съумяват да завоюват трети следващ мач.
© Reuters

Шампионите на Англия не съумяват да завоюват трети следващ мач.

Последните минути бяха доста трагични, откакто " Челси " стигна до втори гол. Давид Луиз, който най-после заигра като нападател получи отличен пас от Мората и с мощно воле понижи на 2:3.

В края ситуациите пред двете порти се редуваха едно след друго, а в 90-ата минута " Бърнли " даже удари греда след удар от фаул на Роби Брейди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР