Шампионът на Испания и Европа Реал“ (Мадрид) е на път

...
Шампионът на Испания и Европа Реал“ (Мадрид) е на път
Коментари Харесай

“Реал“ на гол от историята



Шампионът на Испания и Европа „ Реал “ (Мадрид) е на път да покори международната футболна история. „ Белия балет “ съкруши с 3:1 като посетител „ Реал “ (Сосиедад) в среща от 4-ия кръг на Примера дивисион и е на 90 минути от ново впечатляващо достижение. Тимът на Зинедин Зидан изравни върха на „ Сантос “ на Пеле за най-вече следващи дуела с маркиран гол (73). До момента бразилският исполин бе едноличен водач с достижението си от 1963 година, само че още в сряда „ Реал “ може да грабне короната при гол във вратата на „ Бетис “.

Впечатляващата серия за испанския първенец започва на 30 април 2016-а точно при аудиенция на стадион „ Сан Себастин “. Тогава прецизен бе Гарет Бейл. Впоследствие отборът от Мадрид осъществя общо 198 попадения като най-резултатните играчи са Кристиано Роналдо (49), Карим Бензема (21), Алваро Мората (20) и Марко Асенсио (14).
В неделната аудиенция на „ Реал “ (Сосиедад), Зидан изненада със стартовия състав, пускайки 20-годишния Борха Майорал. Именно юношата на клуба съумя да вкара първото попадение, а в следствие създаде и второто, пристигнало след злополучен автогол на Кевин Родригес.

За Майорал това бе първи гол за „ Белия балет “, с което той стана 319-ия състезател, разписал се за клуба. Талантливият футболист попада и в още една клубна ранглиста – 15-ят най-млад голмайстор в историята на „ Реал “ с неговите 20 години и 165 дни.
„ Той към този момент е един от състава, млад е, само че съм наясно, че може да бъде значима част от тима – разгласи след мача наставникът Зинедин Зидан. – За него попадението е скъпо, само че аз съм по-доволен от цялостното му показване на терена. “
Похвали получи и Гарет Бейл, който напоследък бе подложен на критика за формата, в която се намира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР