Шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория

...
Шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория
Коментари Харесай

Антъни Джошуа иска Владимир Кличко на своя страна

Шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) би желал да получава постоянно препоръки от някогашния крал в дивизията Владимир Кличко.

В предишното украинецът използваше Джошуа като спаринг сътрудник, само че предходната година, пред 90000 фенове на стадион "Уембли " в Лондон, двамата се срещнаха на кръга за дуел, който в края на годината беше определен за "Битка на годината ".

Джошуа смъкна в нокдаун Кличко в петия рунд, само че ветеранът съумя да се възвърне. Кличко пък смъкна Джошуа на земята рунд по-късно, само че младият спортист съумя да удържи на натиска. Стигна се до 11-ия рунд, в който Джошуа още веднъж смъкна на два пъти своя по-опитен конкурент, с цел да запише победа с механически нокаут, отмъквайки купите на украинеца.

Реваншът сред двамата беше плануван за есента на предходната година, само че Кличко промени решението си и в последна сметка реши да се отдръпна от спорта. Украинецът бе една от най-доминиращите фигури в тежка категория за последните 30 години. Преди да загуби поредно от Джошуа и Тайсън Фюри, Кличко нямаше загуба в продължение на 10 години.

Сега Джошуа изпитва голямо почитание към своя украински сътрудник и двамата бойци постоянно не пропущат да кажат добра дума за другия в пресата.

"Ако Кличко ми даде малко от своите познания, мисля, че това ще ме подтиква да се оправя по-добре, в сравнение с мога. Имам потребност от него на моя страна, несъмнено изпитвам голямо почитание към него. Неговият мозък е боксова енциклопедия. Винаги ще се изучавам от него, тъй като той е постигнал повече от мен ", съобщи Джошуа.

„ Въпреки че го победих онази нощ, във връзка с цялостната му кариера, той е направил толкоз доста, че постоянно бих му свалил шапка за триумфите му. Той загуби три срещи, а по-късно цари в продължение на 10 години, за сходно нещо се изискват доста умения и мотивация”, добави британеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР