Шампионът на Британската общност и Африка на 100 метра Фердинанд

...
Шампионът на Британската общност и Африка на 100 метра Фердинанд
Коментари Харесай

Оманяла и Обири вдъхновиха млади атлетически надежди

Шампионът на Британската общественост и Африка на 100 метра Фердинанд Оманяла и двукратната сребърна олимпийска медалистка на 5000 метра Хелън Обири приканиха начинаещите спортисти и дами в Кения да се осмелят да мечтаят.

Двамата олимпийци приказваха по време на церемонията по закриването на първокласен юношески лагер в родината им.

“Всички ме разубеждаваха да тичам на къси дистанции. Всъщност множеството ми другари желаеха да остана в ръгбито “, сподели Оманяла, който сподели на 250-те юноши, че най-голямата му фантазия е да завоюва златен олимпийски орден.

“Също по този начин би трябвало да си поставите цели и да работите за постигането им “, сподели Оманяла, рекордьорът на Африка на 100 метра, който в този момент се цели в победа на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

“Това е фантазия, която имах, и към момента ще я преследвам, тъкмо както всички вие на Летните игри в Париж “, сподели още Оманяла.

Обири, сребърна медалистка от Токио през 2020 година и Олимпийските игри в Рио през 2016 година на 5000 м, сподели на младежите, че тя също към момента таи фантазията си да завоюва злато на Олимпиадата след няколко опита.

“Не съм се отказала и към момента ще го преследвам в маратона. Мога единствено да си показва какъв брой повече можеш да направиш на твоята нежна възраст “, сподели Обири, международна шампионка на 5000 метра през 2017 и 2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР