Шампионът на България София Блус направи решаваща крачка към класиране

...
Шампионът на България София Блус направи решаваща крачка към класиране
Коментари Харесай

София Блус на крачка от финал в Москва след трета победа

Шампионът на България София Блус направи решаваща крачка към класиране за финала на бейзболната евроквалификация за Купата на федерациите в Москва (Рус). В четвъртия ден от 6-странния шампионат на ст. " РусСтар Арена " столичани победиха директния си съперник Каунас Литуаника (Лит) с 9:5 и отхвърлиха противника от борбата за присъединяване в последния мач.

Мартин Шопски (W 1-0) хвърля цялостен мач за " блусарите " и разреши 5 точки от 11 шлагера за 9 ининга. Десничарят направи 4 страйкаута и не даде нито една база за боли, стигайки до края със 104 хвърляния. Андриус Стравинскас (L 0-1) стартира на възвишението за литовците и пое 11 шлагера и 8 точки за 6 ининга. За последните две отбрани на хълма се качи Уилям Гордън, пуснал още 3 шлагера и 1 точка.



Южноафриканецът Лиъм Винсънт беше над всички в офанзива за Блус. Първият бейзмен удари 3 от 3 с 3 RBI, база за боли и 3 маркирани точки, в това число соло хоумрън. Левият аутфилдер Панайот Жълтов батира 3 от 5 с RBI, а третият бейзмен Стефан Бешков вкара 2 точки с индивидуален шлагер. Братята Александър и Димитър Насъпови способстваха с по 1 RBI.

Победата беше трета от четири мача за " сините " в Москва, като единственото проваляне остава това против домакина РусСтар (3-0) през вчерашния ден. Евентуален триумф на София Блус (3-1) в последния ден от постоянната фаза – на следващия ден против английския първенец Лондон Метс (1-2), на процедура ще подсигурява класирането на българския отбор за съботния край, само че при несъмнено развиване на останалите мачове даже загубата може да не е съдбовна. По-късно довечера " жителите " първо имат мач против руснаците.

София Блус - Каунас Литуаника 9:5
ст. " РусСтар Арена "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
КАУНАС
0
0
2
1
2
0
0
0
0
5
11
1
БЛУС
5
0
1
2
0
0
1
0
Х
9
14
1

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР