Шампионът на България по баскетбол за мъже Балкан (Ботевград) попадна

...
Шампионът на България по баскетбол за мъже Балкан (Ботевград) попадна
Коментари Харесай

Балкан и Черноморец научиха жребия си за Купата на ФИБА Европа

Шампионът на България по баскетбол за мъже Балкан (Ботевград) попадна в група А от постоянния сезон на шампионата за Купата на ФИБА Европа. Съперници на Балкан ще бъдат Спортинг Лисабон (Португалия), Фехервар (Унгария) и спечелилият от квалификационния шампионат в Унгария сред съставите на Кьорменд (Унгария), Анортозис (Кипър) и Бней Херцлия (Израел).

Българският отличник Балкан бе измежду тимовете, които влязоха непосредствено в груповата фаза на постоянния сезон.

Вицешампионът Черноморец (Бургас) ще взе участие в квалификациите и ще има за съперници финландския Катая Баскет и шведския Борос Баскет. Жребият, теглен в Мюнхен (Германия), прати бургазлии в група D на пресявките, които се проведат на турнирен принцип. Турнирът с присъединяване на Черноморец ще се организира във Финландия в интервала 2-5 октомври.

Отборите в квалификациите бяха разпределени в шест групи по три отбора и една с четири. Победителите от всеки квалификационен шампионат ще се класират за постоянния сезон на Купата на ФИБА Европа, в който през идващия сезон ще вземат участие общо 40 отбора, разграничени в 10 групи по четири.

От 21 тима, които са декларирали, че при отпадане от квалификациите на по-силния шампионат на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) – Шампионската лига, имат предпочитание да вземат участие в Купата на ФИБА Европа, най-много 20 ще могат да влязат в постоянния сезон.

Това отваря опция и други сформира от пресявките, с изключение на спечелилите в квалификационните шампионати, да влязат в постоянния сезон на Купата на ФИБА Европа, при изискване, че някой от деклариралите присъединяване първо за Шампионската лига успее да влезе в групите на този шампионат.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР