Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство

...
Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство
Коментари Харесай

Марица играе срещу турски гранд в “Колодрума“ в Шампионска лига

Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки одобряват един от най-хубавите тимове в света турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в зала " Колодрума " на 16 ноември (четвъртък), от 19:00 ч.
Прочетете още
Жълто-сините са в група В на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), италианския Савино Дел Бене (Скандичи) и полския Вашаш Обуда (Будапеща).

Туркините играха край в Шампионската лига през миналия сезон против различен от турските грандове – ВакъфБанк (Истанбул) и го изгубиха с 1:3 гейма. Еджзаджъбашъ е и бронзов медалист от Световното клубно състезание през предходната година.

Грандът от Истанбул има две настоящи международни първенци – Тияна Бошкович и Йована Стеванович. Европейските шампионки Ханде Баладън, Симге Шебнем Акьоз, Елиф Шахин. Както рускинята Ирина Воронкова, полякинята Мартина Чирнянска, канадката Алекса Грей, Шинейд Джак-Късал, която има двойно поданство на Тринидад и Тобаго и Турция.

За трети път Еджзаджъбашъ ще гостува в Пловдив на Марица. През сезон 2016-2017 туркините гостуваха на маричанки в среща от 2-ия кръг в Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за идната фаза. През предишния сезон още веднъж двата тима се срещнаха в групите на Шампионска лига и туркините завоюваха и двете срещи, а по-късно играха край в шампионата.

Маричанки стартираха в групите на Шампионска лига със загуба от различен от грандовете на Европа – Савино Дел Бене (Скандичи) с 0:3, а Еджзаджъбашъ се оправи вкъщи с 3:0 гейма против Вашаш.

Преди дуела маричанки победиха в семейството си ЦСКА (София) с 3:0 гейма в среща от 4-ия кръг на Национална волейболна лига Демакс. Еджзаджъбашъ се оправи с Бешикташ (Истанбул) с 3:0 вкъщи.

В класирането в българското шампионата Марица е водач без проваляне и с цялостен актив от 12 точки, а Еджзаджъбашъ е втори с 19 точки при 7 победи и едно проваляне.

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за девети следващ път шампионската купа в България, а турският гранд приключи втори през миналия сезон в Султанската лига.

Марица играе за пети път в групите на Шампионската лига против турски отбор.

Двубоят ще бъде под номер 60 за Марица в европейските клубни шампионати.

Срещата ще бъде излъчена онлайн по Max Sport 2, както и онлайн по EuroVolleyTV.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР