Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство

...
Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство
Коментари Харесай

Марица срещу третия в света на Колодрума

Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки одобряват един от най-хубавите тимове в света  турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в зала Колодрума на 20 декември (вторник), от 18:00 б.в.

Жълто-сините са в група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), полския Група Азоти Хемик (Полице) и румънския КСМ Търговище (Търговище).

Туркините са водени от една от най-хубавите волейболистки в света Тияна Бошкович, който през тази година стана международен първенец със Сърбия и беше определена за МVP на Мондиала. Турският гранд разчита и на още от най-известните волейболистки като сръбкинята Мая Огньенович, хърватката Саманта Фабрис, турските националки Ханде Баладън, Симге Шебнем Акьоз, Салиха Шахин, Елиф Шахин и рускинята Ирина Воронкова.

За втори път Еджзаджъбашъ ще гостува в Пловдив на Марица. През сезон 2016-2017 туркините гостуваха на маричанки в среща от квалификациите за влизане в групите на Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за идната фаза.

Подробности за билетите, които към този момент са в продажба може да видиш – тук .

В последния си мач в Шампионска лига маричанки изгубиха с 0:3 гостуването си на Хемик в Полша. Еджзаджъбашъ се оправи вкъщи против КСМ Букурещ.

Преди дуела маричанки победиха Марица 2022 (Пловдив) в четвъртфиналите на Купа България и се класираха за финалната четворка. Еджзаджъбашъ дойде в Пловдив непосредствено от Световното клубно състезание в Анталия. Там отборът завоюва мача за бронза против бразилския Гердау Минас (Бело Оризонте) и през днешния ден в Пловдив ще гостува третият най-хубав тим в света.

В класирането в българското шампионата Марица е водач без проваляне и изгубен гейм и с общо 21 точки, а Еджзаджъбашъ също е водач в турския хайлайф с 30 точки без загуба и със единствено един изгубен гейм.

Какви са упованията в Марица преди дуела – виж тук .

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за осми следващ път шампионската купа в България, а турският гранд приключи трети през миналия сезон в Султанската лига.

Марица играе за четвърти път групите на Шампионската лига против турски отбор.

Двубоят ще бъде под номер 54 за Марица в европейските клубни шампионати.

Срещата ще бъде излъчена онлайн по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР