Шампионът на България – Лудогорец, постигна победа с 2:0 над

...
Шампионът на България – Лудогорец, постигна победа с 2:0 над
Коментари Харесай

Лудогорец наказа грешката на ЦСКА с победа над Берое

Шампионът на България – Лудогорец, реализира победа с 2:0 над гостуващия Берое в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Резултатът на „ Хювефарма Арена” бе открит в 33-ата минута, когато Мавис Чибота се разписа, а в третата минута от добавеното време на втората част Бърнард Текпетей вкара петия си гол през сезона в родния шампионат.

Така „ орлите” са еднолично на въхра с 30 точки, седем пред втория ЦСКА (23), само че столичани са с мач по-малко. Въпреки това " орлите " усилиха разликата по отношение на " алените ", които по-рано в неделния ден изгубиха вкъщи с 1:3 от Локомотив Пловдив. Берое, от своя страна, остава седми със 17 точки.

В рамките на 10 минути Игор Пластун и Кристиан Кахлина от Лудогорец получиха здравна помощ, откакто бранителят и вратарят получиха болки в глезените. Берое добре затваряше зоните, които " орлите " нападнаха и до рискове пред вратата на Ганев не се стигаше.

В 17-ата минута пък Кирил Десподов насочи добър удар от междинна отдалеченост, само че неопределено. Станислав Генчев направи насилствена промяна в 22-ата минута, откакто контузен напусна Жосуе Са, а на негово място влезе Георги Терзиев.

В 25-ата Лудогорец имаше искания за дузпа за нарушаване против Икоко в наказателното поле на гостите, само че разглеждането на ВАР не видя фаул против крайния бранител на " орлите ". Четири по-късно и Петър Колев направи приндуителна смяна, откакто с травма излезе Омар Камара, а на негово място се появи Кукула.

В 33-ата минута пък Мавис Чибота опита да комбинира с Десподов, само че защитник на Берое спря подаването. Топката се върна в конгоанеца, който шутира, само че неопределено. Секунди по-късно Берое сбърка кошмарно при изнасянето на топката, а това не остана безнаказано от Лудогорец. Десподов смъкна за Сотириу, който видя вдясно Доминик Янков, а той продължи за Мавис Чибота, който от близко матира Ганев за 1:0.

Минута преди края на първото полувреме Чибота заходи доста добре вляво и увлече защитник на Берое, а Сисиньо се възползва и насочи фалцов удар с десния крайник, само че Ганев с една ръка отрази. В 51-ата минута на мача Лебон влезе на скорост в наказателното поле на Лудогорец, само че ударът му от дребен ъгъл не затрудни Кахлина.

В 64-ата минута изстрел на Доминик Янков мина на сантиметри над вратата. В 71-ата минута Станислав Тодоров изчака съдиите от ВАР вана да му кажат дали има дузпа за Берое поради игра с ръка. Берое понатисна противника си, а в 83-ата минута Кристиан Кахлина направи зрелищно избавяне, откакто отрази удар с глава на Кукула.

Лудогорец наказа на контраофанзива Берое в края на мача, откакто Десподов подаде за Сотириу при бърза офанзива. Кипърецът комбинира вдясно с Текптей, чийто удар с десния крайник бе неспасяем за Ганев - 2:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР