Шампионът на България – Лудогорец, постигна целта си минимум“ за

...
Шампионът на България – Лудогорец, постигна целта си минимум“ за
Коментари Харесай

Лудогорец с нов подвиг, ще играе и напролет в Европа

Шампионът на България – Лудогорец, реализира задачата си „ най-малко “ за този сезон, откакто „ орлите “ ще играят в европейските клубни шампионати и напролет на 2023- година. Това се случи, откакто разградчани надвиха с 2:0 над финландския първенец ХИК Хелзинки в четвърти мач за двата отбора от груповата фаза на Лига Европа.

Точни за домакините бяха Дени Групер, който се разписа шест минути преди края на първата част, а в 64-ата Рик Джонатан приключи добра контраофанзива от Лудогорец за крайното 2:0. В хода на мача „ зелените “ не оставиха подозрения, че са по-класният тим, като отборът, воден от Анте Шимунджа, насочи повече от 25 удара посока вратата на Конър Хазард, само че сериозна част от тях бяха неточни.

В добавеното време на срещата пък капитанът на ХИК Райтала беше изпъден с червен картон поради фал в краката на Спас Делев.

Иначе, Лудогорец е втори в групата си със седем точки, а водачът Реал Бетис е на върха с 10. Третият Рома е с четири точки, до момента в който ХИК е финален с една. Така при оставащи две срещи до края на груповата фаза на Лига Европа Лудогорец сигурно ще играе в европейските шампионати през пролетта, като алтернативата е дали „ орлите “ ще съумеят да завършат на едно от първите две места в това каре или ще завършат трети, което ще ги отпрати към елиминациите на Лига на конференциите.

В идващия рунд Лудогорец приема водача в групата Реал Бетис, до момента в който ХИК Хелзинки ще срещне вкъщи Рома.

В първата една минута настоящият първенец на Финалндия извърши два фала против Лудогорец, като първо фаулиран беше капитанът Недялков, след което халфът Мануел Шоу. В деветата минута Групер изнесе отляво и подаде към Мануел Шоу. Той комбинира с Каули Оливейра, с цел да може бразилецът да опита добър извеждащ пас към Бърнард Текпетей, само че топката се оказа малко по-дълго от нужното, с цел да може ганаецът да насочи първия удар посока двете порти в тази среща.



В 16-ата минута Дени Групер стреля от свободен удар, само че нацели стената, построена от скандинавския тим. След осъществявания корнер Пьотровски нападна топката с глава, но Райтала го блокира, след което последва нов ъглов удар за " орлите ". От него не последва удар към вратата на ХИК. В 19-ата удар на Текпетей с левия крайник от отдалеченост беше отразен от Хазард. Секунди по-късно пък капитанът Недялков нападна съперниковата врата след мощен удар по диагонала с десния крайник, само че разградчани се разминаха с гола в тази офанзива.

Седем преди края на първата част Бърнард Текпетей получи фронтално против вратата на ХИК след многоходова композиция на Лудогорец и стреля мощно, но и неопределено. Секунди по-късно Лудогорец към този момент поведе в резултата. Якуб Пьотровски завоюва противоречива топка отляво и комбинира с Рик Джонатан. Той пусна към Дени Групер, с цел да може израелецът да стреля доста мощно към вратата на финландците. Хазард опита да отрази, но шутът беше прекомерно мощен, след което топката влетя във вратата на гостите за 1:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР