Шампионът на Англия Манчестър Сити е най-скъпият отбор в света,

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити е най-скъпият отбор в света,
Коментари Харесай

Манчестър Сити остава най-скъпият отбор в света

Шампионът на Англия Манчестър Сити е най-скъпият тим в света, когато става дума за трансферна стойност на играчите към края на февруари 2019 година, разгласи в своето следващо проучване CIES Football Observatory. Анализът е фокусиран върху тимовете от водещите пет шампионати, само че също по този начин се прецизира, че това са и лигите, в които играят най-скъпите футболисти в света.

Алгоритъмът на статистическата централа демонстрира, че има пет тима, чиято трансферна стойност на играчите е над 1 милиард евро. Четири от тези тимове са от британската Висша лига, което разумно рефлектира върху цялостната икономическа мощ на шампионата. Единственият тим отвън Англия, който е в топ 5, е Барселона.

На върха в класацията е Манчестър Сити, чиито играчи имат стойност от близо 1.5 милиарда. Тази цифра е веднъж и половина по-висока от трансферната сума, която е изхарчена за усилване на тима по време на двата трансферни интервала. Тази финансова облага обаче е единствено хипотетична, защото един тим като Манчестър Сити желае да завоюва титли, а не да пусне най-хубавите си футболисти на пазара и да печели пари от тях. Освен това, в сегашния инфлационен подтекст, вероятните заместници може да се окажат доста по-скъпи от техните прародители.

Трансферната стойност на четири тима в класацията е повече от три пъти по-голяма от сумите, които са дадени за прехвърляния на сегашни играчи. Така да вземем за пример Олимпик Лион, който е 15-и в това проучване, е нараснал съвкупната си стойност 3.3 пъти, а Реал Сосиедад, който е на 31-о място е вдигнал цената си 3.4 пъти. Други такива образци са Лил (Франция) - на 37-о място и повдигане на общата цена на 3.2 пъти, както и Бетис (Испания), който е 38-и и е завишил оценката си 3.1 пъти. Тези тимове обаче имат ясно изразен бизнесмодел, защото и четирите предизвикват младите си гении от школите да нападат първия тим.

Втори в класацията след Сити е техният главен съперник за купата в Премиършип през сезона - Ливърпул, който е завишил цената си 2.1 пъти и има обща цена на отбора 1,387 милиарда евро. Трети е Барселона (Испания) с оценка на играчите от 1,220 милиарда евро, а четвърти и пети са надлежно Тотнъм (1,044 милиарда) и Манчестър Юнайтед (1,001 милиарда). Ювентус е най-скъпият тим, който не коства милиард - заема 6-ата позиция с обща цена на футболистите 924 милиона евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР