Шампионът Марица постигна петата си победа от пет изиграни мача

...
Шампионът Марица постигна петата си победа от пет изиграни мача
Коментари Харесай

Марица продължава победния си ход в шампионата

Шампионът Марица реализира петата си победа от пет изиграни мача за сезона в женската национална волейболна лига и си върна първото място във краткотрайното класиране. Волейболистките на Иван Петков завоюваха мача против гостуващия Левски (София) с 3:1 (25:21, 19:25, 25:9, 25:21) гейма след 90 минути игра пред към 500 фенове в зала " Пловдивски университет ".

Заради проблеми със остаряла контузия от групата на Марица за дуела отсъстваше Кремена Каменова. Софиянки започнаха мача малко по-концентрирани и съумяха да поведат с няколко точки разлика. При 15:15 обаче резултатът беше подравнен. До края на гейма пловдивчанки направляваха нещата, посредством най-много на по-добрата си игра в нахлуване, а Нася Димитрова затвори частта при 25:21. Левски поведе с разлика и във втория гейм, а при 10:4 треньорът Петков пусна в игра разпределителката Лора Китипова на мястото на Кристина Чешляр. С отлични изяви на обсада Марица на два пъти понижи сензитивно изоставането си, само че в последна сметка разлика от шест точки бе закрепена и при крайното 25:19 за гостенките със 7 точки принос от Моника Кръстева.

С пет аса, три от които на Симона Димитрова, и мощна игра в офанзива Марица разгроми противника с 25:9 в третата част. " Жълто-сините " започнаха доста добре и четвъртия гейм, само че разрешиха на " сините " да ги догонят в резултата за 11:11. Все отново Левски не съумя да се домогне до освен това и шампионките още веднъж дръпнаха напред, с цел да затворят гейма и мача при 25:21.

Топреализатор на мача стана Моника Кръстева с 20 точки за гостенките. Най-резултатна за победителките беше Симона Димитрова с 16 точки. По 12 прибавиха Нася Димитрова и Радосвета Тенева за Марица и Катрин Димитрова за Левски. С 5 победи и 14 точки, Марица се върна на върха в таблицата, краткотрайно отстъпен на ЦСКА (София), който в този момент е втори с 4 победи, 1 загуба и 12 точки. Левски е трети с 3 победи, 2 загуби и 9 точки. В петък Марица посреща последния в класирането Казанлък Волей (Казанлък) в мач от последния кръг за първия полусезон НВЛ. Срещата на 1 декември е в зала " Пловдивски университет " с начален час 18:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР