Шампионът Лудогорец завършва 2023 година в топ 100 на най-добрите

...
Шампионът Лудогорец завършва 2023 година в топ 100 на най-добрите
Коментари Харесай

Лудогорец в Топ 100 на най-добрите отбори в света

Шампионът Лудогорец приключва 2023 година в топ 100 на най-хубавите тимове в света в класацията на Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).

Лудогорец заема 91-о място със 126 точки. Българският първенец бележи нанагорнище в класирането, като преди месец тимът заемаше 115-а позиция в класацията.

Левски е вторият български тим в класацията, като заема 299-о място с 64 точки. Предишното класиране на „ сините “ е 290-а позиция.

ЦСКА също приключва годината с напредък в класацията, като е класиран на 370-о място с 57 точки. Преди това „ алените “ бяха 394-и.

Международната федерация по футболна история и статистика е частна самодейност, приета от ФИФА и УЕФА и профилирана в създаването на ранглисти, основани на серия от математически критерии, които превеждат резултатите на другите тимове в лигите.

В допълнение към самостоятелните и груповите награди, присъдени от IFFHS в края на годината, упоменатата федерация предлага ежемесечно обновено класиране на най-хубавите клубове от целия свят на своя формален уеб страница, класифицирани по коефициент.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР