Шампионът Лудогорец приема Славия в първи мач от втория кръг

...
Шампионът Лудогорец приема Славия в първи мач от втория кръг
Коментари Харесай

Лудогорец прегази Славия и чака Будучност със самочувствие

Шампионът Лудогорец приема Славия в първи мач от втория кръг на родната efbet Лига и играят при резултат 3:0. Сисиньо поведе домакините в 41-ата минута , предава

В 73-ата минута Мавис Чибота удвои. Козмин Моци от дузпа в 79-ата вкара третия гол за " зелените ".  Разградчани търсят първите си точки през акция 2020/2021, откакто дебютираха с проваляне от Ботев Враца в откриващия кръг.



Славия, от своя страна, записа тъждество – 1:1, при семейството си на Черно море
. Официален дебют за тима от Разград прави най-новото попълнение - Ескави Ихинио. Испанецът подписа контракт с " орлите " преди броени часове, а Върба незабавно преценя да разчита на него против " белите " от София.

Сред избраниците на чешкия експерт е и юношата на Лудогорец - Доминик Янков . Впечатление прави неналичието на капитана на Славия - Янис Карабельов, който е пред трансфер в Русия, само че Златомир Загорчич го заменя с Георги Вълчев, който в средата на терена ще си партнира с Венци Бенгюзов.

Първият късмет в мача пристигна в третата минута и той беше за новия стрелец на Лудогорец - Ихинио Марин. Испанецът получи центриране отдясно от Сисиньо, а Инхинио нападна топката с глава, само че тя мина настрана от вратата на Стергиакис. Секунди по-късно домакините пропуснаха нов късмет. 

Лудогорец разигра отдясно, а топката бе центрирана от Доминик Янков. Андреа Христов изпусна Чибота, който връхлетя върху топката с глава и от дузпата стреля, само че неопределено - навън.

В седмата минута Чибота пусна пас по земя вляво за Недялков. Бранителят центрира остро по земя от аутлинията, само че Доминик Янков закъсня да засече кълбото и нямаше шут към вратата на Стергиакис. След 20 пък Антон Недялков достави центриране отдясно за Ихинио Марин, който засече с левия крайник към вратата на Славия, само че неопределено.



Нова чудесна опция се откри пред Лудогорец в 31-ата минута. Каули Оливейра пусна пас  зад тила на отбраната на Славия в наказателното поле към Сисиньо
. Той копна топката паралелно за Ихинио Марин, само че Вълчев в сетния момент чукна топката преди испанецът да нанесе удар. Седем по-късно Георги Терзиев засече центрирана от корнер топка с глава, само че опитът му беше неакуратен.

Домакините откриха резултата в края на първото полувреме - 44-ата минута. Каули Оливейра стреля мощно фронтално, а Стергиакис боксира топката настрана. Тя отиде към Сисиньо, който я засече първо в земята, а параболата направи по този начин, че Стергиакис нямаше какво да направи и " орлите " откриха резултата.

Две минути след старта на втората част Каули центрира от свободен удар, а в паниката Козмин Моци с коляно вкара от близко. Ситуацията бе противоречива, откакто целият куп от играчи на двата тима беше пред Стергиакис, само че в последна сметка попадението беше анулирано от първия помощник арбитър.
 
В 56-ата минута видяхме центриране от фаул в наказателното поле на гостите. Моци овладя на гърди и пусна паралелен пас на границата в наказателното поле за Чибота. Той с едно подаване откри Сантана, който стреля с десния крайник, само че едва и стражът на Славия улови.

Четвърт час по-късно Лудогорец направи нахлуване отдясно, а Мавис Чибота добре се оправи с Гамаков. Последва положително центриране по земя към Текпетей, който овладя, заложи си топката на левия крайник и от няколко метра разтресе напречната греда на Стергиакис.

В 73-ата минута пристигна вторият гол за " орлите ". Мавис Чибота удвои преднината на домакините след прелестно изпълнен директен свободен удар от дъгата на наказателното поле. Стената на " белите " се раздра, а Стергиакис направи крачка вляво, след което топката благодарение на десния непряк дирек се оплете в мрежата му. 
 
Малко по-късно гостите от София направиха доста добра офанзива. Милен Гамаков подаде наляво към Христо Попадийн. Той центрира незабавно за Филип Кръстев, само че младият халф на Славия не насочи добър удар с глава от точката за дузпа и топката отлетя навън. В 78-ата минута мил Виячки с шпагат фаулира Ихинио Марин и Драганов уточни бялата точка.

Зад топката застана Козмин Моци, който умерено осъществя третия гол. В 81-ата минута Антон Недялков задържа топката вляво и излъга Христов, продължавайки към аутлинията.

Последва центриране с левия крайник към Инхинио Марин, който стреля с глава, само че за негово страдание топката отлетя навън . В последната минута от постоянното време Бърнард Текпетей получи вляво пас от Алекс Сантана и стреля по диагонал към вратата. Стергиакис блокира с крайник, а топката отиде зад дузпата за Анисе, който насочи мощен, само че и неакуратен удар.

Стартовите сформира:

Лудогорец: Ренан – Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Козмин Моци – Алекс Сантана, Стефан Баджи – Мавис Чибота, Доминик Янков, Каули Оливейра - Ескави Ихинио

Треньор: Павел Върба

Славия: Антониос Стергиакис – Андреа Христов, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн – Георги Вълчев, Венцислав Бенгюзов – Филип Кръстев, Георги Йомов, Радослав Кирилов – Димитър Рангелов

Треньор: Златомир Загорчич
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР