Шампионът Лудогорец победи като гост Будучност (Подгорица) с 3:1 и

...
Шампионът Лудогорец победи като гост Будучност (Подгорица) с 3:1 и
Коментари Харесай

Лудогорец преодоля Будучност и чака Мидтиланд в Шампионската лига |

Шампионът Лудогорец победи като посетител Будучност (Подгорица) с 3:1 и се класира за втория квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол.

Новото попълнение Ихинио Марин откри резултата в 12-ата минута, а в 25-ата Мавис Чибота удвои. Игор Чукович понижи за първенеца на Черна гора в 31-ата минута след неточност на вратаря Ренан, а в третата минута на добавеното време Каули Оливейра направи 3:1 за Лудогорец.

Заради пандемията от ковид квалификациите в шампионата се играят в един мач. Във втория кръг на пресявките Лудогорец ще играе против Мидтиланд (Дания). Двубоят е в Разград идната седмица.

Лудогорец поведе с 2:0 още до 25-ата минута и макар че имаше някои сложни моменти в края на първото и през второто полувреме, българският първенец стигна до трети гол в добавеното време и завоюва мача.

Още във втората минута българите имаха прелестен късмет да открият резултата. Каули Оливейра получи пас от Текпетей, само че след удара му топката срещна левия непряк дирек на вратата на домакините.

Новото попълнение Ихинио Марин откри резултата за Лудогорец в 12-а минута. Чибота центрира по земя, Драгоевич не съумя да улови топка, която рикошира в крайник на бранител на Будучност и попадна в Марин, който без проблем я изпрати в празната врата от близка отдалеченост.

В 25-ата минута Мавис Чибота от фаул удвои преднината на Лудогорец. Каули овладя пред наказателното поле и подаде към Ихинио, който беше фаулиран, а Чибота осъществя от директния свободен удар след шут над стената.
Централният бранител Игор Чукович понижи резултата за домакините от Будучност в 31-ата минута след неточност на Ренан. Бразилецът потегли да излиза неразчетено при едно центриране, само че се отхвърли. Чукович стреля параболично с глава и трансферира бразилския пазач.

До края на полувремето Будучност беше по-добрият тим, само че в последна сметка отбраната на Лудогорец съумя да се оправи и не позволи нови съществени положения пред Ренан.

Първата добра опция за второто полувреме беше за домакините. Божович получи извеждащ пас отляво в 54-ата минута, надбяга Моци и шутира под ъгъл, само че доста неопределено.

Последваха положителни положения и за двата тима, само че до гол не се стигна.

В 87-ата минута Александър Вуячич пропиля отлична опция да изравни за домакините, откакто ударът му с глава мина покрай дясната греда на Ренан.

В третата минута на добавеното време Каули Оливейра реши всичко в дуела, реализирайки третото попадение за български отбор след асистенция на Жоржиньо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР