Шампионът Лудогорец оглави класирането в Първа лига след победа с

...
Шампионът Лудогорец оглави класирането в Първа лига след победа с
Коментари Харесай

Рекордьорът Марселиньо и Лукоки качиха "Лудогорец" на върха в Първа лига

Шампионът " Лудогорец " оглави класирането в Първа лига след победа с 2:0 над " Берое " в последния мач от 11-ия кръг. Разградчани победиха на собствен терен и след вчерашното тъждество на ЦСКА с " Етър ", изпревариха алените, като имат 27 точки, с една повече от столичани.

Точни за триумфа на първенците бяха Марселиньо и Джоди Лукоки. Бразилецът означи своя 57-и гол в българския хайлайф и към този момент е №1 по този индикатор, пред сънародника си Маркиньос. Загубата пък е първа за " Берое " от началото на сезона.

Димитър Димитров направи три промени в титулярния сис състав от дуела с " Хофенхайм " в Лига Европа, като Светослав Дяков, Козмин Моци и Густаво Кампаняро отстъпиха местата си на Георги Терзиев, Яцек Горалски и Клаудиу Кешеру. " Берое ", който в предния кръг спря " Левски " с 0:0 беше само без ветерана Веселин Пенев, а вместо него игра Камен Хаджиев.

От самото начало гостите от Стара Загора пробваха да бъдат дейни и да пресират първенците високо, с цел да не им дават да разиграват елементарно топката. " Лудогорец " на няколко пъти беше покрай това да допусне неточност от пресата на старозагорци, само че до проблеми пред Броун не се стигна.

Постепенно " Лудогорец " наложи стила си и стартира да се усеща по-добре на терена, а от там последваха и заплахите. В 14-ата минута Лукоки откри Анисе в наказателното поле, той стреля без да се бави, само че Павел Виданов застана на пътя на топката и предотврати сигурен гол.

" Берое " нямаше отговор на натиска на " Лудогорец ", като Мартин Камбуров беше доста неподвижен, нападателят се връщаше обратно, като по този метод с нищо не застрашаваше вратата на Душан Перниш.

В 23-ата минута гостите от Стара Загора сами се вкараха в проблеми, в опита си да изнасят топката с подавания. Павел Виданов пое неприятно към личното си поле, Марселиньо го натисна на ръба на нарушаването и лиши, след което с мощен шут от към 5 метра прониза Перниш – 1:0.

Бразилецът означи своя 57-и гол в българския хайлайф, с което стана най-резултатния чужденец в историята на българския футбол. Марселиньо, който дойде в " Лудогорец " през 2011 година и е в основата на шестте следващи трофеи на разградчани, има 172 мача в елита. Той изпревари с един гол досегашния №1 Маркиньос, който игра за " Беласица ", ЦСКА, " Монтана ", " Локомотив " (София) и " Пирин " (Благоевград).

До края на първата част най-хубавата обстановка за гостите беше на сметката на Педро Еуженио, само че неговият удар по диагонала беше избавен от Хорхе Броун.

След почивката " Лудогорец " към този момент не беше толкоз систематичен, а опита небрежно да реши всичко в мача. Шампионите стигнаха до нов гол в 49-ата минута, като Джоди Лукоки вкара, само че попадението му беше анулирано поради игра с ръка.

Въпреки това " Лудогорец " сподели солидна скорост в нахлуване и най-много офанзиви по крилата, където доста дейни бяха крайните бранители Натанаел и Сисиньо.

 Джоди Лукоки означи четвъртия си гол в последните три мача и потвърди, че се намира в отлична форма.
© LAP.bg

Джоди Лукоки означи четвъртия си гол в последните три мача и потвърди, че се намира в отлична форма.

В 76-ата минута първенците бяха доста покрай втори гол на два пъти. Първо Кешеру стреля с глава, с тил към вратата, само че Душан Перниш реагира чудесно и мазета в корнер. При последвалия ъглов удар Анисе скочи най-високо, само че изстрелът му мина настрана от десния дирек.

Попадението обаче падна четири минути преди края, а негов създател беше Джоди Лукоки. Крилото затвърди отличната си форма с доста красиво осъществяване. Той се разписа след прекрасен пас на Натанаел и от дребен ъгъл преодоля Душан Перниш.

" Лудогорец ": Броун; Сисиньо, Терзиев, Пластун, Натанаел; Горалски, Анисе; Лукоки, Марселиньо (к) (90` Кампаняро), Вандерсон (46` Саша); Кешеру (89` Жоао Пауло)
Треньор: Димитър Димитров

" Берое ": Перниш; Желев, Виданов, Иванов, Хаджиев; Райнов (к) (72` Адамович), Като; Карачанаков, Охене, Еуженио (60` Фирцулеску); Камбуров (46` Негруц)
Треньор: Александър Томаш
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР