Шампионът Левски се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:19,

...
Шампионът Левски се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:19,
Коментари Харесай

Левски победи ЦСКА на старта на мъжкото волейболно първенство

Шампионът Левски се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:19, 25:14) в откриващия мач от новия сезон във волейболно състезание при мъжете. Това се случи шест дни след полуфинала за Суперкупата на България, в който " сините " още веднъж реализираха чиста победа.

В първия гейм мачът стартира равностойно, като двата тима вървяха точка за точка, преди Левски да се откъсне за първи път с 8:5 след сполучлива обсада на капитана Светослав Гоцев.

Левски стартира със състав: Стоил Палев, Светослав Гоцев, Венислав Антов, Владимир Гърков, Юлиус Фиркал и Ливан Осория с либеро Дамян Колев.

За " алените " започва Страхиня Бързакович, Николай Пенчев, Християн Великов, Владимир Станков, Тодор Костов, Стефан Чавдаров с либеро Мартин Божилов

Откъсването на " сините " продължи и при 12:7 треньорът на ЦСКА Александър Попов се принуди да вземе спиране. То обаче не даде резултат, тъй като и след него Левски означи точка след офанзива по блока и навън на Владимир Гърков.

Гоцев продължи със мощните си изяви, като направи нова сполучлива обсада за 19:13, а при 20:13 Попов взе второ спиране за частта. След него " алените " означиха две следващи точки, което принуди и Николай Желязков да употребява спиране, с цел да ритъма на играта. Словакът Юлиус Фиркал направи ас за " сините " за 22:15. Ас за ЦСКА от сервис направи и Страхиня Бързакович, само че по-късно стреля в навън.

При 24:17 ЦСКА направи две следващи точки, само че по-късно Великов стреля в мрежата от сервис, с което Левски завоюва първата част.
Гърков и Фиркал приключиха с по 5 точки първия гейм.

Вторият гейм също стартира с замяна на точки, само че Левски още веднъж съумя да се откъсне с 7:4 с нова обсада на Гоцев и Александър Попов употребява първото си спиране в частта. Геймът съвсем приличаше на първия, като отборът на Желязков поведе с 22:15 и едвам в края " алените " се активизираха и направиха някои точки. Частта още веднъж приключи с удар в мрежата от сервис на Християн Великов от ЦСКА и нова 19:25.

В третата част Левски взе задатък при 9:7 след сполучливи офанзива ни Фиркал и Антов. След ас на капитана на " сините " Гоцев за 11:8 Александър Попов употребява спиране. Треньорът на " алените " непрекъснато правеше смени в търсене на оптималния състав и се опитваше да накъсва играта, която вървеше в интерес на противника. Левски обаче още веднъж стигна до сериозна разлика след 15:8 и обсада на Осория.

" Сините " продължиха да преобладават, а в края на мача дебют за първенците направи 17-годишният Димитър Пейчинов, който е висок 213 см. Той означи и победната точка за отбора за 25:14.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР