Шампионът и лидер в класирането Лудогорец гостува в двубой от

...
Шампионът и лидер в класирането Лудогорец гостува в двубой от
Коментари Харесай

Лудогорец играе за рекорди и Кешерю

Шампионът и водач в класирането Лудогорец гостува в дуел от 32-ия кръг на Верея през днешния ден от 20 часа в Стара Загора.

Разградчани съвсем си осигуриха седмата поредна купа и към този момент играят за възстановяване на няколко върха, както и за румънския си голмайстор Клаудиу Кешерю, който сега дели върха в самостоятелната ранглиста с Фернандо Каранга от ЦСКА-София. Двамата имат по 24 попадения, въпреки от БФС да броят на бразилеца с един по-малко. Така или другояче сезонът за Каранга завърши след тежка травма, получена по време на дуела за Купата на България против Левски, и е въпрос на време Кешерю да усили задатъка си на върха.

Рекордите, които Лудогорец може да усъвършенства, са за извоювани точки в един сезон. В момента “орлите” имат 81, а върховото достижение е 84, като беше реализирано още веднъж от Лудогорец през сезон 2012/2013 година “Зелените” гледат и към връх на Левски по маркирани голове (96) в един сезон. Те имат 83, а личният им връх е 87.

Ако победят през днешния ден Верея и ЦСКА-София в идващия си мач на 5 май, “орлите” ще подобрят още един връх на Левски по следващи победи - 14. Лудогорец е в серия от 13, като серията им стартира на 4 декември 2017 година след загубата точно от Верея с 1:2.

Кешерю, който по-всяка възможност ще изпревари Каранга, може да стане и най-резултатният чужденец в българското състезание. Той има към този момент 61 попадения, а върхът се държи от съотборника му Марселиньо, който е вкарал 63.

Срещу Верея румънецът ще играе изтеглен зад нападателя Шверчок. Наказан за мача е капитанът Светослав Дяков, а Анисе е навън до края на сезона заради травма.

Вероятни сформира:

Верея: Цинцарски, Илиев, Тенев, В. Минев, Слаев, Бенгюзов, Мечев, Станчев, Андонов, Огнянов, Христов.

Лудогорец: Ренан, Натанаел, Форстър, Терзиев, Сисиньо, Саша, Кампаняро, Вандерсон, Кещерю, Мисиджан, Шверчок.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР