Шампионът Челси сензационно отстъпи у дома на Борнемут с категоричното

...
Шампионът Челси сензационно отстъпи у дома на Борнемут с категоричното
Коментари Харесай

"Черешките" разбиха Челси пред погледа на Жиру в Лондон

Шампионът Челси сензационно отстъпи вкъщи на Борнемут с безапелационното 0:3 в среща от междинния 25-и кръг на британската Висша лига. Новото попълнение на „ сините ” Оливие Жиру, притеглен от Арсенал, изгледа срещата от трибуните на „ Стамфорд Бридж ”.

През първата част домакините преобладаваха, само че не съумяха да поведат в резултата, откакто пропуски в разнообразни моменти направиха Гари Кейхил с глава след половин час игра и Маркос Алонсо също с глава малко преди почивката. Преди точния удар на Кейхил „ сините ” нямаха шут в очертанията на вратата, защитавана от Бегович. Джордан Айб не най-опасен от гостите, само че ударите му бяха отразени от Тибо Куртоа.

В началото на второто полувреме Алонсо шутира над вратата от преференциална позиция, а малко по-късно гостите поведоха с гол на Калъм Уилсън (51) след извеждащ пас на Джордан Айб. При ответната офанзива Бегович избави удар на Еден Азар.

„ Черешките ” удвоиха задатъка си посредством Жуниор Станислас (64) след пас на Калъм Уилсън, а нещата за домакините станаха извънредно комплицирани след гола на бранителя Нейтън Аке (67) за 0:3. До края на мача футболистите на Антонио Конте пробваха всичко по силите си да създадат загубата по-почетна, само че по този начин и не стигнаха до гол.

Така Челси позволи пето проваляне за сезона и се смъкна на четвърта позиция с 50 точки и по-лоша голова разлика от Ливърпул, който към този момент е трети. Борнемут записа седма победа и заема десета позиция с 28 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР