Шампионът Челси разгроми домакина Брайтън с 4:0 в първа среща

...
Шампионът Челси разгроми домакина Брайтън с 4:0 в първа среща
Коментари Харесай

4 гола върнаха "Челси" в победния път

Шампионът " Челси " разгроми домакина " Брайтън " с 4:0 в първа среща от 24-ия кръг на британското футболно състезание.

Възпитаниците на Антонио Конте прекъснаха серията си от два мача без победа във Висшата лига и с актив от 50 точки се изравниха с втория в класирането " Манчестър Юнайтед ", който по-късно през днешния ден гостува на " Бърнли ". Лидерът " Манчестър Сити ", който приема в късния мач през днешния ден " Нюкасъл ", е с 62 точки.

" Брайтън " записа пети пореден мач без триумф и с 23 точки остана 16-и.

Лондончани започнаха вихрено и с два бързи гола поеха контрола върху мача. Еден Азар откри в третата минута със стотния си гол за " сините ". Виктор Моузес проби от дясно и центрира по тревата, бранителите на домакините не съумяха да избият добре и Азар от десетина метра прати топката в мрежата.

Три минути по-късно Уилиан удвои с изстрел от границата на пеналта след пас на Миши Батшуай.

" Брайтън " се поотърси от шока от ранните попадения и сътвори няколко рискове пред Уили Кабайеро. Най-добрата от тях пристигна след половин час игра, когато Паскал Грос центрира от дясно и Томер Хемед засече с глава от 5-6 метра, само че Кабайеро сподели страховит инстикт и мазета с една ръка.

Уилиан Беше покрай трети гол за столичани малко след почивката, само че изстрелът му от фаул беше отклонен в страничната греда от вратаря Мат Райън.

В 77-ата минута Азар въпреки всичко направи резултата типичен след страхотна самостоятелна акция, а минута преди края Моузес оформи крайното 4:0, откакто беше изведен зад тила на защитата на противника от 21-годишната белгийска запаса Чарли Мусонда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР