Шампионът Челси разби гостуващия Уест Бромич с 3:0 в последния

...
Шампионът Челси разби гостуващия Уест Бромич с 3:0 в последния
Коментари Харесай

Челси пое глътка въздух

Шампионът Челси разруши гостуващия Уест Бромич с 3:0 в последния мач от 27-ия кръг на британската Висша лига.

Още в 3-ата минута взетият чартърен от Ливърпул Даниел Стъридж от гостите се контузи и бе сменен наложително, а вместо него мача доигра Джей Родригес, който в 10-ата минута пропусна чудесна опция за гол.

Привлеченият от Арсенал в последния ден от зимния трансферен прозорец Оливие Жиру стартира като титуляр за домакините за първи път и асистира на Еден Азар (25), който от близка отдалеченост даде преднина на „ сините”. Двата отбора не стопираха да нападат до края на първата част, само че не си означиха други попадения.

В началото на второто полувреме Хосе Саломон Рондон и Джони Евънс пропуснаха за гостите от комфортни позиции. След час игра Алваро Мората размени Жиру, а единствено три минути по-късно Виктор Моузес (63) удвои задатъка на домакините. В 68-ата минута Моузес се опита да изненада Фостър, само че вратарят на Уест Бромич избави. Еден Азар (71) обаче не остави шансове за стража на „ дроздовете” и след пас на Моузес вкара втория си гол, който се оказа и финален в мача.

До края на срещата домакините направляваха събитията на терена и не позволиха попадение, с цел да запишат чиста победа.

След 16-ия си триумф за сезона Челси задмина Тотнъм на четвъртата позиция с 53 точки. „ Сините” имат една точка повече от „ шпорите” и са на една зад третия Ливърпул. Уест Бромич остава финален с 13 загуби и 20 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР