Шампионът Чехия се изправя срещу Румъния за Фед КъпДве бивши

...
Шампионът Чехия се изправя срещу Румъния за Фед КъпДве бивши
Коментари Харесай

Шампионът Чехия се изправя срещу Румъния за Фед Къп

Шампионът Чехия се изправя против Румъния за Фед Къп
Две някогашни номер 1 в света при дамите ще се изправят една против друга в първия кръг на Фед Къп, откакто жребият отреди конфликт сред сегашния първенец Чехия и Румъния на 9-10 февруари. Световната номер 5 Каролина Плишкова ще изведе чешкия отбор против третата в света Симона Халеп и румънския състав. Плишкова бе на върха в женския тенис за 7 седмици през 2017, до момента в който Халеп бе първа в ранглистата за 48 седмици общо, преди да бъде свалена от лидерската позиция от шампионката на Аустрелиън Оупън Наоми Осака.

,,Симона Халеп ще взе участие, тъй че ни чака страхотна борба “, показа Плишкова на своя уеб страница. Чехкинятя, която доближи до полуфиналите в Мелбърн, ще играе дружно с 38-та в света Катерина Синякова (номер 1 при двойките), 73-та в ранглистата тийнейджърка Маркета Вондрушова и специалистката на двойки Барбора Крейчикова. Синякова бе изненадата на миналогодишния край за Фед Къп, откакто завоюва и двата си мача на сингъл, с цел да поведе Чехия към триумф с 3-0 над Съединени американски щати. Това бе и шестата купа на страната от последните осем издания на конкуренцията.

,,Доволен съм, че разполагаме с доста мощен тим “, показа капитанът на Чехия Петър Пала, който няма да може да разчита на финалистката в Австралия Петра Квитова за конфликта в източния чешки град Острава.,,Петра Квитова се извини за това, че пропуща мачовете и аз я разбирам изцяло, поради натоварения й график “, разяснява решението на чехкинята Пала. Двукратната шампионка на Уимбълдън от 2011 и 2014 Квитова има да пази купите си на шампионатите в Санкт Петербург тази седмица и в Доха в седмицата след мачовете за Фед Къп.

Освен Халеп, капитанът на Румъния Флорин Сегарчеану повика 28-та в света Михаела Бузарнеску, Ирина Камелия-Бегу (71), Ана Богдан (99) и Моника Никулеску (100).,,Ще бъде доста мъчно, румънският отбор е доста мощен и възможностите са равни “, добави Пала. В последния си директен конфликт за Фед Къп Чехия победи с 3-2 Румъния в първи кръг в Клуж през 2016. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР