Шампионът Брюж победи с 3:0 Льовен в среща от 4-ия

...
Шампионът Брюж победи с 3:0 Льовен в среща от 4-ия
Коментари Харесай

Брюж разби отбора на Малинов, българинът с вина за един от головете

Шампионът Брюж победи с 3:0 Льовен в среща от 4-ия кръг на белгийското състезание. Кристиян Малинов беше титуляр за домакините, само че сбърка съдбовно за първия гол. Българският национал беше пресиран наоколо до вратата на отбора си и даде неприятен пас към вратаря, след което Каспер Нилсен открадна топката и откри резултата в 33-ата минута.

При 0:0 попадение на домакините беше анулирано поради засада. В края на полувремето пък юношата на Барселона Феран Жутгла удвои задатъка на Брюж. След почивката Льовен опита да върне интригата, само че попадение на Ноа Ланг от дузпа в 53-ата минута дефинитивно реши мача в интерес на Брюж. Гостите получиха още една дузпа в края, само че тя беше пропусната от Ханс Ванакен.

Андерлехт нямаше проблеми при визитата си на Сент Трюйден и завоюва с 3:0. Това беше четвърти следващ триумф във всички шампионати за отбора от Брюксел, а новото попълнение в офанзивата Фабио Силва се разписа във всеки от тях. Португалецът удвои преднината на Андерлехт в добавеното време на първата част, откакто малко преди този момент ветеранът Лиор Рафаелов беше разкрил резултата. В 74-ата минута Силва асистира на резервата Бенито Раман и той постави точка на разногласието.

Успех записа и Антверп, който през седмицата отстрани норвежкия Лилестрьом в Лигата на конференциите. Минималното 1:0 при гостуването на Ойпен изкачи отбора отпред в класирането с цялостен актив от 12 точки, а единственото попадение в действителност беше автогол на Борис Ламбер.

На дъното до миг е Серен с 4 загуби и голова разлика 1:7. В зоната на изпадащите са още Ойпен и Сент Трюйден с по 3 точки. Льовен е 9-и с 6 пункта, а Серкъл Брюж на Димитър Велковски е с 4 и заема място директно над рисковата зона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР