Шампионът Берое Стара Загора постигна шеста поредна победа в първенството

...
Шампионът Берое Стара Загора постигна шеста поредна победа в първенството
Коментари Харесай

Берое мина и през Рилски спортист за шести последователен успех в баскетболния шампионат при дамите

Шампионът Берое Стара Загора реализира шеста поредна победа в шампионата на България по баскетбол за дами, откакто надигра Рилски състезател със 78:67 (20:23, 21:7, 28:19, 9:18) като хазаин в мач от шестия кръг.

С триумфа старозагорки се върнаха на първото място във краткотрайното класиране, което за малко бе заел отборът на Монтана 2003, до момента в който Рилски състезател позволи втора загуба и продължава с актив 4-2 от началото на сезона, който му отрежда третата позиция.

Баскетболистките на Берое изоставаха с 3 точки след първите 10 минути игра след по-добро начало на гостите, само че до почивката " зелените " обърнаха развоя на срещата в своя изгода и завършиха първото полувреме с задатък от 41:30 в своя изгода.

Последваха още положителни минути за домакините след подновяването на играта и преди четвъртата част задатъкът на старозагорки към този момент бе 69:49, което предреши и крайния резултат в мача.

Най-резултатна за триумфа на Берое стана Яна Карамфилова с 21 точки, 9 битки и 4 асистенции, а Николина Зубач оформи „ дабъл-дабъл “ - 17 точки и 10 битки. По 12 точки вкараха Деана Стояновска и Евгения Нацкина, която овладя и 11 битки.

Вероника Джикова се отличи за гостите от Самоков с 21 точки, 9 битки и 8 асистенции, а Деница Манолова приключи с 20 точки и 8 битки.

В идващия кръг от шампионата Берое гостува на Академик Пловдив, до момента в който Рилски състезател ще одобри Локомотив София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР