Шампионът Байерн Мюнхен спечели първото издание на Дер Класикер за

...
Шампионът Байерн Мюнхен спечели първото издание на Дер Класикер за
Коментари Харесай

"Байерн" триумфира в "Дер Класикер", Левандовски отново блести

Шампионът " Байерн " Мюнхен завоюва първото издание на " Дер Класикер " за сезона в Бундеслигата! Баварският исполин победи с 3:2 " Борусия " Дортмунд като посетител в дербито от 14-ия кръг. Така отборът на Юлиан Нагелсман постави завършек на серията на " Борусия " от 11 следващи триумфа на " Сигнал Идуна Парк ".

В воин за " Байерн " се трансформира звездата на тима Роберт Левандовски, който означи две от попаденията.

Домакините поведоха още в 5' с гол на Юлиан Бранд, само че " Байерн " реализира поврат до почивката посредством Левандовски в 9' и Кингсли Коман в 44'.

Бе Фау Бе изравни в 48' посредством Арлинг Холанд, преди Левандовски да възвърне задатъка на гостите в 77'. Полският таран вкара най-малко два гола във вратата на някогашния си отбор за 8 път.

Снимка: Getty Images

Най-притеснителният миг в дуела беше моментната загуба на схващане на Бранд в средата на второто полувреме след конфликт със бранител на " Байерн ". В самия завършек на дербито треньорът на " Борусия " Марко Розе беше изпъден поради оборване на съдийските решения.

След триумфа " Байерн " усили преднината си на върха и оглавява класирането с актив от 34 точки, пред " Борусия " Дортмунд с 30 и " Байер " Леверкузен с 27.

В 15-ия кръг " Байерн " приема " Майнц ", до момента в който " Борусия " гостува на новака " Бохум ".

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР