Шампионът Байерн (Мюнхен) и Херта (Берлин) играят при 2:2 на

...
Шампионът Байерн (Мюнхен) и Херта (Берлин) играят при 2:2 на
Коментари Харесай

ВАР, дузпа и ново равенство на Алианц Арена

Шампионът Байерн (Мюнхен) и Херта (Берлин) играят при 2:2 на старта на 59-ия сезон в Бундеслигата на " Алиацнц Арена ". Резултатът за Байерн откри Роберт Левандовски в 24-ата минута. В 36-ата Херта изравни посредством Лукебакио . Само минути по-късно Груич изведе Херта напред. В 60-ата минута Левандовски от дузпа изравни.

Баварците стартираха сезона в шампионата за Купата на Германия, като завоюваха с 3:1 гостуването си на Енерги Котбус и ще се опитат довечера да повторят същото и в шампионата.
#packmas #FCBBSC pic.twitter.com/aBLxcTJI5a
— FC Bayern München (@FCBayern) August 16, 2019 Феновете са заинтригувани по какъв начин ще наподобява " новия " Байерн след раздялата с имена като Робен, Рибери, Рафиня и Хумелс през лятото.
Байерн няма загуба към този момент 17 години в първия кръг - 14 победи и 3 равенства - като завоюва в последните седем години.
Mit diesen 11 Männern starten wir gegen den @FCBayern in die neue @Bundesliga_DE-Saison! #FCBBSC #hahohe pic.twitter.com/x1wWWLPl6b
— Hertha BSC (@HerthaBSC) August 16, 2019 Столичани пък не са печелили в Мюнхен в 24 опита. Логично упованията са за триумф на баварците и довечера.
Двубоят стартира с дейна игра на домакините, които насочиха първия си удар в очертанията на вратата още в третата минута посредством Тиаго, който получи топката от Гнабри на границата на наказателното поле. Гостите изравниха играта и също пробваха да провеждат нещо в предни позиции, само че без триумф. В 7-ата минута и Томас Мюлер опита шанса си с удар отдалеко, само че топката мина настрана от задачата. Последваха две забавни офанзиви на баварците, минали през Гнабри, само че Левандовски не съумя да ги приключи, като при втората полякът беше фаулиран. Херта отговори с контраофанзива и състояние пред Ибишевич.
Двата отбора продължиха да разиграват на високи обороти и по този начин се стигна до 24-ата минута, когато баварците откриха резултата посредством Роберт Левандовски, който по този метод стана създател на първия гол за сезона. Голът даде въодушевление на баварците, които стигнаха до нова добра опция, само че ударът на Томас Мюлер беше париран. Херта реагира и единствено намесата на Павар попречи на топката да попадне у Ибишевич в рискова непосредственост пред вратата.

Гостите стигнаха до фрапантен поврат единствено в границите на три минути, като се възползваха от разсеяната игра на баварците в отбрана. Изравнителният гол означи Лукебакио, който получи топката към центъра, напредна, избра си позиция и стреля. Топката се отби в гърба на Ибишевич и смени траекторията си, с цел да попадне във вратата. Само 3 минути по-късно обратът стана факт, след светкавична офанзива. Вратарят на Херта прати топката в игра, тя попадна у Ибишевич, който изведе Груич самичък в наказателното поле и той не сбърка за 2:1. След попадението Груич получи здравна помощ, защото преди гола беше сблъскал главата си с тази на Павар. В края на полувремето баварците претендираха за дузпа, само че реферът не отсъди такава, а и при повторенията се видя, че Кингсли Коман малко преиграва.

Байерн - Херта 2:2
1:0 - Левандовски (24)
1:1 - Лукебакио (36)
1:2 - Груич (39)
2:2 - Левандовски (60)

Байерн (Мюнхен): Нойер, Кимих, Зюле, Павар, Алаба, Тиаго, Мюлер, Толисо, Гнабри, Коман, Левандовски.

Херта: Ярстейн, Клюнтер, Щарк, Рекик, Леки, Мителщет, Дуда, Дарида, Груич, Лукебакио, Ибишевич.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Бундеслига 1 кръг, петък 16 август  Байерн Мюнхен 2:284 минута  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР