Шампионът Бъки се наложи над Свиленград с 28:26 (13:15) като

...
Шампионът Бъки се наложи над Свиленград с 28:26 (13:15) като
Коментари Харесай

Бъки поведе в полуфиналната серия срещу Свиленград

Шампионът Бъки се наложи над Свиленград с 28:26 (13:15) като посетител в първия полуфинал от женското хандбално състезание на България. Двубоят мина през доста обрати, само че в края габровки въпреки всичко стигнаха до триумфа.

Домакините догонваха през по-голямата част от първото полувреме, само че след серия от 6:1 гола в неговия край те се отдръпнаха с преднина от 15:13 на почивката. Авансът на Свиленград набъбна до 17:13 при започване на второто полувреме, само че със мощни минути в средата на частта и серия от седем беозтветни попадения Бъки обърна до 25:22.

Домакините съумяха да изравнят при 26:26, само че в последните три минути габровки осъществиха още два гола и стигнаха до крайната победа. С 10 попадения за триумфа на гостенките се отличи капитанката Лидия Ковачева. За Свиленград 9 пъти се разписа Кристина Миланова. Вторият мач е в Габрово на 21 април.

В другия полуфинал спечелилият в постоянния сезон Етър и Шумен си размениха по един триумф и крайният победител ще бъде избран в трета среща във Велико Търново на 25 април.

Снимка: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР