Шамфъстъкът е една от най-полезните ядки. Той доставя важни вещества

...
Шамфъстъкът е една от най-полезните ядки. Той доставя важни вещества
Коментари Харесай

Шамфъстъкът притежава изключителни ползи за здравето

Шамфъстъкът е една от най-полезните ядки. Той доставя значими субстанции на организма, с помощта на които органите и системите работят по-добре.
Шамфъстъкът е страхотна ядка, която има освен хранителни качества, само че и вкусови преимущества, поради които е обичана на мнозина, написа az-jenata.bg

Кои са питателните субстанции, които вършат шамфъстъка толкоз специфичен?
Шамфъстъкът е извънредно богат на значими въглехидрати, протеини, аминокиселини, мазнини и фибри. В състава си съдържа забележителни количества фосфор, калий, калций, желязо, магнезий, манган, цинк, мед, натрий, селен.
Тази прелестна ядка обезпечава на организма още витамини А, К, С, Е, В6, тиамин, рибофлавин, ниацин, фолати, пантотенова киселина, холин и бетаин.

Кои са най-важните изгоди за организма, които носи шамфъстъкът?
1.Здрава сърдечносъдова система
Една от най-важните функционалности на веществата в шамфъстъка е, че защищават сърцето и кръвоносните съдове от дегенеративни болести. Шамфъстъкът има свойството да намалява холестерола, което лимитира риска от струпване на плаки по стените на артериите.
Полифенолите, антиоксидантите и ненаситените мастни киселини в тези ядки също способстват за здравето на сърдечносъдовата система.

2.Контролира тежестта
Шамфъстъкът е съвършен за вашата диета за намаляване, защото контролира обмяната на веществата и оказва помощ за размразяване на мазнините.

3.Предотвратява недъгавост на ретината.
Шамфъстъците съдържат по този начин значимите за очното здраве зеаксантин и лутеин. Те са съществени съставки на медикаменти и хранителни добавки за здрави очи.

4.Грижа за кожата
Вкусната ядка отстранява сухотата по кожата, обогатявайки я с потребни ненаситени мазнини. Неслучайно маслото от шамфъстък се употребява основно за ароматерапия, масажни лечения и в козметични артикули.

5.Съдържа диетични фибри
Фибрите в шамфъстъка са потребни за храносмилането и отслабването. Те управляват перисталтиката на червата и освобождението на токсините.

6.Действа като афродизиак
Според проучванията шамфъстъкът въздейства върху половата мощност на мъжете. Участниците в изследване от 2011 година, които са консумирали всеки ден по 100 г шамфъстък в продължение на 3 седмици, са подобрили еректилната си функционалност с до 50%.

7.Мощни антиоксиданти
Шамфъстъкът съдържа необикновено мощни антиоксидантни субстанции, които се борят с възпаленията, свободните радикали, стареенето, злокачествените процеси в клетките.

8.Предпазва от диабет
Тъй като шамфъстъкът има свойството да управлява равнищата на инсулин и глюкоза в кръвта, той е потребен и в битката с диабета, както и в предварителната защита му.

9.Помага в абсорбирането на желязо
Високото наличие на мед в шамфъстъка оказва помощ в абсорбцията на желязо в организма, което защищава от анемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР