ШАМБХУ, Индия (AP) — Полицията използва сълзотворен газ в сряда

...
ШАМБХУ, Индия (AP) — Полицията използва сълзотворен газ в сряда
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ, когато индийските фермери възобновиха протестното шествие към Ню Делхи след провал на преговорите

ШАМБХУ, Индия (AP) — Полицията употребява сълзотворен газ в сряда против хиляди индийски фермери, които възобновиха протестния си марш към Ню Делхи след диалози с държавното управление не съумя да постави завършек на задънената улица поради настояванията си за обезпечени цени на реколтата.

Протестите идват в решителен миг за Индия, където предстоят национални избори през идващите месеци и се чака партията на премиера Нарендра Моди с цел да си обезпечи трети следващ мандат.

Фермерите започнаха митинга си предходната седмица, само че бяха спрени на към 200 километра (125 мили) от столицата. Властите са решени да сдържат митинга, който възобнови придвижването от преди повече от две години, когато десетки хиляди фермери бяха лагерували в покрайнините на града за повече от година.

По това време фермерите опънаха палатки, купиха хранителни ресурси и устояха на седящата проява, до момента в който не принудиха Моди да анулира новите закони за селското стопанство в огромен поврат за неговото държавно управление.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР